Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

DRUGI POMEMBNI DOKUMENTI

  • Dokument o ukrepih za odpravo težav malih in srednjih podjetij vključenih v Instrumente trgovinske zaščite
  • Pravilnik o kriterijih za ugotavljaje gospodarskega interesa Republike Slovenije za izdajo vizuma za dolgoročno bivanje tujcu, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS št. 50 dne 29. junija 2012. Pravilnik je stopil v veljavo osmi dan po objavi v Uradnem listu, torej 7. julija 2012. Pravilnik določa, da je gospodarski interes RS je izkazan, če tujec: izkazuje specializirana znanja in posebne izkušnje, ki so koristne za slovensko gospodarstvo; lahko omogoča povečanje poslovnih povezav slovenskega gospodarstva s tujino ali ; lahko omogoči uvajanje in uporabo novih tehnologij, poslovnih modelov ali znanja v RS ali vlaganje kapitala v RS ali širjenje in odpiranje novih tržišč za slovenske proizvode (2. člen). Prošnji za izdajo mnenja o obstoju gospodarskega interesa  se lahko naslovijo na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo- Komisija za  ugotavljanje obstoja meril za izredno naturalizacijo. Prošnji mora tujec priložiti pisna dokazila, iz katerih je razvidno, da je izpolnjen eden od kriterijev(potrdila poslovni načrt, mnenja, priporočila..).

MEMORANDUMI O SODELOVANJU

 

Podpisani Memorandumi o sodelovanju med Ministrstvom za gospodarski razvoj in vladami, mesti in ministrstvi pokrajin Ruske federacije:

BILATERALNI INVESTICIJSKI SPORAZUMI

 

V priponki je podan seznam sklenjenih bilateralnih investicijskih sporazumov z datumi pričetka veljave.