Skoči na vsebino

NOVICA

13. 3. 2018

15. marec 2018 - Svetovni dan pravic potrošnikov

Evropski potrošniški center Slovenija (EPC), ki deluje na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, tudi letos na Svetovni dan pravic potrošnikov, 15. marca, vabi na dan odprtih vrat, ki bo potekal na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Na dogodku bodo poleg predstavnikov EPC in Sektorja za varstvo potrošnikov in konkurence ter centra Solvit z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, sodelovali tudi predstavniki Urada RS za intelektualno lastnino (UIL), Tržnega inšpektorata RS in Nacionalnega odzivnega centra za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij (SI-CERT).


Osrednji namen dneva odprtih vrat je obiskovalce spomniti, da imajo kot državljani EU in potrošniki na skupnem notranjem trgu vrsto pravic ter jim omogočiti, da se z njimi seznanijo. Obiskovalcem, ki so pri nakupih doma ali v tujini naleteli na težave in imajo s tem povezana vprašanja, pa na enem mestu zagotoviti odgovore, ki jih potrebujejo. 


Na tokratni dan odprtih vrat še posebej vabimo mlade, saj smo v sodelovanju z UIL-om in SI-CERT-om za njih pripravili različna kratka predavanja in nagradne igre s poučnimi vsebinami. Na predavanjih bomo govorili o 5-ih najpomembnejših pravicah, ki jih morajo poznati pri čezmejnem spletnem nakupovanju, o manj poznanem ozadju kupovanja ponaredkov, pravicah letalskih potnikov ter najpogostejših prevarah na družbenih omrežjih.


Na predavanja seveda vabimo tudi vse ostale, ki jih področje zanima. Prijave skupin še potekajo, več informacij pa lahko zainteresirani najdejo na spletni strani epc.si. 


Vrata v dvonadstropni angleški starodobnik, ki bo tudi letos naša pisarna, bodo odprta od 9.00 do 18.00. Poleg tega bo na Pogačarjevem trgu ves dan potekalo pestro dogajanje z igralcem Matjažem Javšnikom, ki bo obiskovalce povabil, da zavrtijo kolo sreče in si prislužijo praktične nagrade.