Skoči na vsebino

NOVICA

18. 4. 2017

Obisk ministra Počivalška v podjetju Comtrade d.o.o.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je obiskal podjetje Comtrade d.o.o. ter se sestal z direktorjem skupine in direktorjem podjetja Comtrade d.o.o., Slovenija Alexisom Lope-Bellom ter prokuristom in poslovnim direktorjem Matejem Šošteričem. Pogovor je tekel v smeri soočanja Slovenije ob odhodu vrhunskih talentov iz države ter, da bi bilo nujno potrebno najti ukrepe, ki bi razbremenili plače in nagrajevanje zaposlenih inženirjev.


Družba Comtrade d.o.o. je znana kot ponudnik vrhunskih, celovitih IT storitev, rešitev in produtkov za podjetja s področja mobilnosti, logistike, financ, energetike, igralništva, telekomunikacij, javni in zdravstveni sektor, ter visokotehnološka podjetja s področja upravljanja IT infrastrukture in shranjevanja podatkov.
Comtrade svoje poslovanje deli na tri področja: področje igralništva, področje programske opreme in orodij za sisteme in področje rešitev in storitev.

Podjetje ima prodajne mreže in razvojne centre v Veliki Britaniji, Nemčiji, Avstriji, Srbiji, Makedoniji, Črni Gori, BiH, Sloveniji, ZDA in Irski. Podjetje načrtuje širitev na nove trge, širitev prodajnih aktivnosti in novih rešitev, predvsem na področju financ, visokih tehnologij, zdravstva in na področju rešitev za upravljanje infrastrukture ter na področju zelene energije. Še naprej bodo veliko vlagali v usposabljanje, razvoj in izobraževanje zaposlenih ter v razvoj lastnih produktov.


Podjetje je decembra lani odprlo drugi največji razvojni center v skupini, in sicer v Mariboru, kjer bodo zaposlili 160 ljudi.