Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Napoved dogodkov od 17. do 21. junija

V nadaljevanju vas obveščamo o dogodkih predstavnikov Ministstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki se bodo odvijali v tednu od 17. do 21. junija 2019.

PONEDELJEK, 17. junij

Prikaz gospodarskih gibanj v letu 2018 in predvidevanja za 2019
Ob 17.00: državni sekretar, mag. Aleš Cantarutti bo v Murski Soboti sodeloval na predavanju z naslovom »Prikaz gospodarskih gibanj v letu 2018 in predvidevanja za 2019«.
Dogodek je odprt za medije.
Lokacija: PGZ Murska Sobota, Lendavska 5a, 9000 Murska Sobota 

 

Delovni posvet in konstruktivna izmenjava mnenj v zvezi z "zahtevami slovenske obrti in podjetništva 2019 – nujni ukrepi za razvoj malega gospodarstva"
Ob 17.00: državni sekretar za področje malega gospodarstva, Franc Vesel se bo udeležil 
delovnega posveta in konstruktivne izmenjave mnenj v zvezi z "zahtevami slovenske obrti in podjetništva 2019 – nujni ukrepi za razvoj malega gospodarstva".  
Dogodek je odprt za medije.
Lokacija: RRC Hrastnik, Cesta 1. maja 83


TOREK, 18. junij

8. vrh malega gospodarstva
Ob 12.00: Minister Zdravko Počivalšek bo uvodoma nagovoril udeležence konference v organizaciji GZS, kjer bodo rdeča nit dogodka makroekonomske teme in dileme temveč izzivi, ki jih poimenujemo nove poslovne priložnosti.
Dogodek je odprt za medije.
Lokacija: Kongresni center Brdo pri Kranju, Brdo pri Kranju

 

Inovator leta spodnje savinjske doline
Ob 15.30: Minister Zdravko Počivalšek bo nagovoril udeležence dogodka , kjer bodo najboljše inovacije prejele priznanja in nagrade Razvojne agencije Savinja v sodelovanju z občinami Spodnje Savinjske doline, za kater je bil objavljen razpis "Inovator leta SSD 2018". Na razpis so se prijavljala podjetja in inovatorji iz območja občin Prebold, Braslovče, Polzela, Tabor, Vransko in Žalec.
Dogodek je odprt za medije.
Lokacija: Podjetje Kronoterm d.o.o., Trnava 5e,  3303 Gomilsko

 

TOREK – SREDA, 18. - 19. junij

Slovensko – nemški dnevi krožnega gospodarstva
Ob 9.00: Državni sekretar, mag. Aleš Cantarutti se bo udeležil Slovensko – nemških dni krožnega gospodarstva, ki bodo potekali na temo tehnologij in dosežkov na področju recikliranja in krožnega gospodarstva. Namen dogodka je povezovanje članov nemške delegacije z relevantnimi slovenskimi sogovorniki s področja krožnega gospodarstva.
Dogodek je odprt za medije.
Lokacija: GZS, Dimičeva 5

 

SREDA, 19. junij

Obisk ministra v Primorski regiji
Minister Zdravko Počivalšek bo s predsednikom Gospodarske zbornice, Borutom Gorjupom obiskal primorsko regijo. Ministru bodo predstavljeni pomembni dosežke družbe Lama Titus v Dekanih, zatem pa sledi srečanje s predstavniki podjetji v večinski tuji lasti s sedežem v Obalno – kraški regiji.
Dogodek ni odprt za medije.
Lokacija: različne lokacije v Obalno – kraški regiji.

 

ČETRTEK, 20. junij

Splavitev splava v Radečah
Ob 18.30: Državna sekretarka Eva Štravs Podlogar se bo udelžlila »Prve rajže ta nouga flosa«, kjer bo s  pozdravnim nagovorom pomagala splaviti splav v Radečah.
Dogodek je odprt za medije.
Lokacija: Radeče

 
Sestanek medresorske delovne skupine - spremljanje realizacije v Enotni zbirki ukrepov
Ob 9.00: Državni sekretar Franc Vesel in predstavniki OZS bodo podrobneje preverili napredek realizacije ukrepov, ki so bili dodani v Enotno zbirko ukrepov na podlagi dokumentov Zahtev slovenske obrti in podjetništva iz leta 2017 in iz leta 2018. 
Dogodek ni odprt za medije.
Lokacija: Ministrstvo za zdravje, Štefanova 5, 1000 Ljubljana 

 


PETEK, 21. junij
 
Zajtrk Poslovnega kluba slovenskih in hrvaških gospodarstvenikov
Ob 8.30: Minister Zdravko Počivalšek se bo udeležil poslovnega foruma, kjer bosta s hrvaškim ministrom za gospodarstvo Darkom Horvatom, v razgovoru z gospodarstveniki predstavila svoja mnenja in  priložnosti za nadaljnje napredovanje odličnega gospodarskega sodelovanja
med državama.
Kontakt: Karin Jurman Marn, 031 783 840
Lokacija: Grad Mokrice
Dogodek je odprt za medije.

 

Slavnostni govor ob počastitvi dneva državnosti
Ob 19.00: Minister Zdravko Počivalšek bo slavnostno nagovoril goste na srečanju Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo, Območnega združenja slovenskih častnikov, Policijskega veteranskega društva SEVER in občanov na proslavi ob počastitvi Dneva državnosti.
Dogodek je odprt za medije.
Lokacija: Terme Olimje, Trg vasi Lipa, Zdraviliška cesta 24

 

.