Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Objavljeno javno naročilo za Projektiranje in postavitev slovenskega paviljona za svetovno razstavo EXPO 2020 Dubaj

Ljubljana, 10. junij 2019 – Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v petek, 7. junija objavilo javno naročilo: Projektiranje in postavitev slovenskega paviljona na EXPO 2020 Dubaj. Javno naročilo obsega projektiranje in postavitev slovenskega paviljona v Dubaju v vrednosti do 2.490.000 evrov, za potrebe svetovne razstave, ki se bo odvijala od 20. oktobra 2020 do 10. aprila 2021. Javno naročilo je objavljeno na portalu javnih naročil in na spletnih straneh gospodarskega ministrstva. Potencialni izvajalci morajo ponudbe posredovati najkasneje do 8. julija 2019 do 13. ure.

Slovenija bo sodelovala v sklopu trajnosti, ki poudarja spoštljiv in z našim planetom uravnotežen način življenja, svojo vizijo slednjega pa bo predstavila v lastnem paviljonu na zemljišču velikosti 1.550 kvadratnih metrov. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je aprila letos na podlagi javnega povabila v skladu z Zakonom o javnem naročanju izbiralo idejno zasnovo slovenske predstavitve in paviljona ter jo predstavilo javnosti. Izbrani izvajalec po tem javnem naročilu bo moral projektiranje in postavitev slovenskega paviljona izvesti v skladu z izbrano idejno zasnovo.


Slovenija se bo na svetovni razstavi predstavila z naslovom »SLOVENIA - Green Smart Experience«. Izbrana idejna rešitev za paviljon predstavlja Slovenijo kot trajnostno, sodobno in kreativno državo s prepletom zelenega okolja, znanja, prebojnih idej in inovacij ter gospodarstva z dodano vrednostjo.

 

Namen slovenske udeležbe na največji mednarodni razstavi, kjer organizatorji pričakujejo kar 25 milijonov obiskovalcev, od tega kar 70 % tujih obiskovalcev iz 190 držav, je pripraviti kakovostno podlago slovenskemu gospodarstvu za uspešen nastop na trgih zalivskih držav kot tudi na globalnih trgih. Slovenijo želimo predstaviti predvsem z vidika ustvarjanja trajnostnih, inovativnih izdelkov in storitev, ki so prebojne na svetovnem nivoju.


Dubaj oziroma Združeni arabski emirati so pomembno stičišče inovativnih, visokotehnoloških proizvodov in storitev, kjer se srečuje celoten svet. Slovenija lahko tu pomembno sodeluje z visoko kvalitetnimi nišnimi produkti visoke dodane vrednosti, pa tudi z drugimi produkti in storitvami. Mednarodna razstava bo slovenskemu gospodarstvu pomagala pri širitvi na nove globalne trge in pri poglabljanju gospodarskih aktivnosti na že obstoječih zunanjih trgih.


Slovenija se bo pozicionirala kot aktivna in angažirana država, ki na področju trajnostnega razvoja ustvarja rešitve na več področjih svojega dela: od trajnostnih rešitev v gospodarstvu in turizmu do trajnostnih rešitev na področju varovanja narave, razvoja znanosti, športa in kulture.


Objava javnega naročila na portalu javnih naročil…


Objava javnega naročila na spletnih straneh MGRT…

 

Dodatne informacije