Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Napoved dogodkov od 10. do 14. junija

V nadaljevanju vas obveščamo o dogodkih predstavnikov Ministstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki se bodo odvijali v tednu od 10. do 14. junija 2019.

PONEDELJEK, 10. junij

 

Srečanje med državnim sekretarjem mag Alešem Cantaruttijem in japonskim državnim ministrom Yoshihiro Sekijem

 

Ob 8.30: Na sedežu ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo bo potekalo srečanje med državnim sekretarjem Aleše Cantaruttijem in japonskim državnim ministrom Yoshihiro Sekijem. Glavne teme njunega pogovora bodo spodbujanje dvostranskega gospodarskega sodelovanja, predvsem glede trgovinske menjave in naložb, projekt NEDO in pobuda Družba 5.0.

Dogodek ni odprt za medije. Fotografije z dogodka bodo objavljene na STA servisu.
Lokacija: MGRT, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

 

SREDA, 12. junij


Konferenca Industrija prihodnosti

 

Ob 9.30: Na Brdu pri Kranju bo potekala konferenca Industrija prihodnosti, ki poteka v soorganizaciji Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT Slovenija in GZS. Minister Zdravko Počivalšek bo uvodoma nagovoril udeležence in bo medijem dopoldne na voljo za izjave. Celoten program dogodka si lahko ogledate na naši spletni strani. Na dogodku bodo prisotni tudi vsi trije državni sekretarji ministrstva.

Kontaktna oseba na dogodku je Blanka Košmerlj, 051 600 339. 
Dogodek je odprt za medije.
Lokacija: Kongresni center Brdo pri Kranju, Brdo pri Kranju

 

ČETRTEK, 13. junij

 

Otvoritev učnega centra Panasonic (HVAC)

 

Ob 14.30: Minister Zdravko Počivalšek se bo udeležil slavnostne otvoritve učnega centra Panasonic (HVAC). Minister bo nagovoril udeležence slovesnosti.

Kontaktna oseba na dogodku je Staša Zabukošek, 030 720 924.

Dogodek je odprt za medije. 
Lokacija: Učni centra Panasonic (HVAC), Miklavška cesta 79, Hoče

 

Odprtje energetsko prenovljenega hotela Alp Bovec

 

Ob 11.00: Državna sekretarka Eva Štravs podlogar se bo udeležila odprtja energetsko prenovljenega hotela Alp Bovec. V povečanje energetske in snovne učinkovitosti je Hotel Alp vložil več kot 280.000 €. Namen investicije je tudi pridobitev okoljskega certifikata »Slovenija Green«, Hotel Alp pa bo prvi v Bovcu prejemnik znaka »Slovenia Green Accomodation«.  Investicijo podpira tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki s pomočjo kohezijskih sredstev sofinancira vse načrtovane ukrepe.

 

Vabimo vas na novinarsko konferenco, na kateri bo predstavljeno, kako hotel Alp Bovec kot družbeno odgovorno podjetje sledi Strategiji razvoja in trženja turizma v občini Bovec do leta 2025, kjer je poudarek na trajnostnem razvoju destinacije. Poleg tega bo predstavljene tudi informacije o možnosti pridobitve finančnih virov za tovrstne projekte v slovenskem turizmu. Na novinarski konferenci bodo sodelovali: direktor hotela Aljaž Žnider, župan občine Bovec Valter Mlekuž, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT)  Eva Štravs Podlogar in generalni direktor direktorata za regionalni razvoj na MGRT Marko Drofenik. 

Kontaktna oseba na dogodku je Jernej Kovač, 040 490 376. 

Lokacija: Hotel Alp Bovec, Trg golobarskih žrtev 48, 5230 Bovec

 

38. Festival idrijske čipke 

 

Ob 19.00: Državna sekretarka Eva Štravs – Podlogar bo ob otvoritvi 38. Festival idrijske čipke svečano nagovorila goste. Letošnja tema festivalaje »Iz roke v roko«, to je prenosu znanja iz generacije na generacijo.

Dogodek je odprt za medije.

Lokacija: Idrija

ČETRTEK – PETEK, 13.-14. junij 

 

XV. zasedanje Medvladne slovensko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje


Državni sekretar Aleš Cantarutti se bo pridružil delovnim pogovorom in usklajevanju Protokola zasedanja Komisije, ki bodo potekali 13. junija. 14. junija bo sledilo plenarno zasedanje. Ob zaključku srečanja bo podpisan Protokol zasedanja. Slovenska stran je predlagala izvedbo srečanja komisije za cestni promet ob robu tokratnega zasedanja Komisije.  
O medijskih aktivnostih bodo medije obvestili iz Ministrstva za zunanje zadeve.
Lokacija: Gregorčičeva 27, Ljubljana in Vila Bled, Cesta svobode 18, Bled,


PETEK, 14. junij

 

100-letnica skupine Unior

 

Ob 14.00: Minister Zdravko Počivalšek se bo udeležil slavnostnega dogodka ob stoletnici družbe Unior d.d., kjer bo nastopil kot govornik. 

Dogodek je odprt za medije. 
Lokacija: Hotel Atrij, Cesta na Roglo 15, 3214 Zreče

 

Slavnostna seje občinskega sveta Občine Šmarješke toplice


Ob 18.00: Minister Zdravko Počivalšek se bo udeležil slavnostne seje občinskega sveta Občine Šmarješke toplice, kjer bo tudi slavnostni govornik. 

Dogodek je odprt za medije.
Lokacija: Kulturna dvorana, Šmarjeta