Skoči na vsebino

NOVICA

Otvoritev razstave Čar lesa 2019

V Cankarjevem domu v Ljubljani so danes odprli že11. razstavo Čar lesa, ki promovira in vzpodbuja rabo lesa v vsakdanjem življenju. Razstava bo potekala od 13. do 18. maja 2019 v Veliki sprejemni dvorani.

Društvo za zaščito lesa Slovenije in Svet za les, prireditev Čar lesa posvečata ozaveščanju potrošnikov o trajnostnem vidiku rabe lesa ter promociji predelave in rabe lesnih izdelkov v vsakdanjem življenju. Les med drugim predstavlja številne poslovne priložnost, tudi v smeri višje dodane vrednosti, je med drugim poudaril minister Zdravko Počivalšek

 

 

Minister Zdravko Počivalšek je povedal: »Ocenjujemo, da bosta naša lesno predelovalna industrija in celo tna gozdno lesna veriga ob dejstvu, da imamo na voljo dovolj lastne lesne surovine, v naslednjih letih in desetletjih, ko bo lesa v EU že pričelo primanjkovati, pomembno pridobila na strateškem pomenu.«

 

 

Glavni namen prireditve Čar lesa je, da ljudje ponovno spoznajo vse prednosti rabe lesa. S prireditvami Čar lesa želijo organizatorji predstaviti različne možnosti uporabe lesa in v ljudeh vzbuditi pozitiven odnos ter interes do te naravne dobrine. 

 


V okviru razstave lesnih izdelkov Čar lesa 2019, je v Cankarjevem domu organizirana tudi razstava TRIPLE WOOD, ki na panojih prikazuje najboljše primere lesene gradnje iz sedmih držav alpske makro regije.