Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Otvoritev razstave Čar lesa 2019

V Cankarjevem domu v Ljubljani so danes odprli že11. razstavo Čar lesa, ki promovira in vzpodbuja rabo lesa v vsakdanjem življenju. Razstava bo potekala od 13. do 18. maja 2019 v Veliki sprejemni dvorani.

Društvo za zaščito lesa Slovenije in Svet za les, prireditev Čar lesa posvečata ozaveščanju potrošnikov o trajnostnem vidiku rabe lesa ter promociji predelave in rabe lesnih izdelkov v vsakdanjem življenju. Les med drugim predstavlja številne poslovne priložnost, tudi v smeri višje dodane vrednosti, je med drugim poudaril minister Zdravko Počivalšek

 

 

Minister Zdravko Počivalšek je povedal: »Ocenjujemo, da bosta naša lesno predelovalna industrija in celo tna gozdno lesna veriga ob dejstvu, da imamo na voljo dovolj lastne lesne surovine, v naslednjih letih in desetletjih, ko bo lesa v EU že pričelo primanjkovati, pomembno pridobila na strateškem pomenu.«

 

 

Glavni namen prireditve Čar lesa je, da ljudje ponovno spoznajo vse prednosti rabe lesa. S prireditvami Čar lesa želijo organizatorji predstaviti različne možnosti uporabe lesa in v ljudeh vzbuditi pozitiven odnos ter interes do te naravne dobrine. 

 


V okviru razstave lesnih izdelkov Čar lesa 2019, je v Cankarjevem domu organizirana tudi razstava TRIPLE WOOD, ki na panojih prikazuje najboljše primere lesene gradnje iz sedmih držav alpske makro regije.