Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Sprememba Drugega povabila za dopolnitev dogovorov za razvoj regij

Dogovori za razvoj regij so instrument regionalne politike po Zakonu o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja in v povezavi z evropsko kohezijsko politiko. Na podlagi rezultatov teritorialnega razvojnega dialoga med pristojnim ministrstvom in razvojno regijo dogovor podpišeta minister za regionalni razvoj in predsednik razvojnega sveta regije. Dogovori se sklepajo za financiranje regijskih projektov iz regionalnih razvojnih programov.

Skupno število projektov v do sedaj podpisanih dogovorih je 241, skupna vrednostsofinanciranja s strani države pa 479,7 milijona evrov.

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo 19. aprila 2019 objavilo spremembe Drugega povabila razvojnim svetom regij za dopolnitev dogovorov za razvoj regij. Spreminjajo se pogoji za uvrščanje novih projektov v dogovore.

Ob enem je MGRT pozval razvojne svete regij k posredovanju dodatnih projektnih predlogov in sprememb projektov, ki so že vključeni v dogovor, če so te potrebne.

 

Poziv je odprt do 15. julija 2019.

 

Več informacij ...