Skoči na vsebino

NOVICA

Svetovni dan potrošnikov, 15. marec 2019 – Evropski potrošniški center Slovenija tokrat v Celju

Evropski potrošniški center Slovenija (EPC), ki deluje na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, letos na Svetovni dan pravic potrošnikov, 15. marca, vabi v Celje. 

 

Na dogodku, ki je namenjen informiranju in ozaveščanju potrošnikov o njihovih pravicah, in bo potekal v nakupovalnem središču City Center Celje, želimo potrošnike, ki nakupujejo ali potujejo znotraj Evropske unije, opozoriti na vrsto pravic, ki jih pri tem imajo ter poudariti, da so tudi v primeru čezmejnih nakupov znotraj EU deležni podobnega varstva kot v Sloveniji. Če pride do težav pa lahko pomoč in nasvet poiščejo pri EPC Slovenija. 

 

Mreža Evropskih potrošniških centrov, v kateri sodeluje 30 držav (države EU ter Norveška in Islandija), deluje že štirinajsto leto. V lanskem letu so centri skupaj obravnavali 115 643 vprašanj in pritožb potrošnikov, povezanih z uveljavljanjem garancij, nakupom vozila v tujini, letalskim prevozom, najemom avtomobila, s pravicami pri spletnih nakupih, turističnimi aranžmaji ipd., kar je 8% več kot v letu pred tem. 

 

Na dogodku bodo poleg EPC Slovenija, za vprašanja o pravicah potrošnikov na voljo tudi predstavniki Tržnega inšpektorata RS in Agencije RS za civilno letalstvo.  

Obiskovalci bodo lahko prejeli informativna gradiva o potrošniških temah, zavrteli kolo sreče in sodelovali v kvizu ter si z odgovori na vprašanja o pravicah potrošnikov prislužili praktične nagrade. 

 

Dogodek bo potekal od 9.00 do 21.00. 

 

Vljudno vabljeni!