Skoči na vsebino

NOVICA

Predstavitev finančnih instrumentov za podjetja in kmete

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v petek, 8. marca 2019, v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Šmarje pri Jelšah, pripravilo dogodek, kjer so različne institucije predstavile svojo ponudbo povratnih in nepovratnih sredstev za podjetja in kmete.


V Sloveniji so na voljo različne oblike nepovratnih sredstev in ugodnejših povratnih oblik financiranja. Nekako med ljudmi velja prepričanje, da se jih poslužujejo bolj ali manj isti posamezniki - tisti, ki se temu posvetijo in izčrpajo res vse možnosti.

 

Da pa temu ni tako, smo dokazali na območju Kozjanskega in Obsotelja, kjer je Območna obrtno-podjetniška zbornica Šmarje pri Jelšah v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in ob podpori Občine Šmarje pri Jelšah pripravila predstavila aktualne spobude za podjetnike in tudi kmete.

 

V goste smo povabili vodilne predstavnike institucij, ki redno pripravljajo razpise: SPIRIT Slovenija, SID Banko, Slovenski podjetniški sklad, Slovensko turistično organizacijo in Slovenski regionalno razvojni sklad. Njihov osrednji namen je s tovrstnimi dogodki približati razpisno ponudbo vsem podjetnikom, jih opogumiti, da svojo poslovno idejo izpeljejo ob pomoči sredstev.

 

S strokovnimi svetovalci posameznih institucij in individualnimi pogovori na info pultih smo predstavili konkretne rešitve za pridobitev nepovratnih sredstev, ali ugodnejših povratnih virov, ki zmanjšujejo finančne vložke podjetij oz. kmetovalcev.

 

Odziv lokalnih podjetnikov je bil velik, kar priča o tem, da poslovnih idej in želja po naložbah v teh krajih ne manjka, le prave informacije so lahko pri tem ključnega pomena.