Skoči na vsebino

NOVICA

Nova investicija v Murski Soboti

Murska Sobota, 5. marec 2019 - Državni sekretar Aleš Cantarutti je v Murski Soboti obiskal gradbišče novega proizvodno - poslovnega objekta podjetja Medicop d.o.o., kamor bodo julija preselil svojo celotno proizvodnjo.

Vrednost projekta je ocenjena na 6 mio evrov brez DDV (brez zemljišča, KOMP in projektov), Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pa bo investicijo sofinanciralo v višini 15% oziroma do največ 900.000 EUR. Medicop, ki trenutno zaposluje 83 oseb, namerava v roku treh let povečati število zaposlenih na 100 sodelavcev.

 

V sklopu projekta nastaja nov razvojni center s prototipnimi delavnicami, ki za Medicop predstavlja pomemben korak v razvoju podjetja in s tem še povečanje konkurenčnosti, saj v podjetju že sedaj prodajajo svoje izdelke v več 60 držav po celem svetu. Objekt je koncipiran kot kombinacija poslovnega, proizvodnega in razvojnega dela s skladiščem, pri načrtovanju in gradnji pa so bili upoštevani trajnostni in okoljski vidiki uporabe lesenih materialov, ogrevanja na toplotno črpalko in opcijsko plina. Istočasno so prostori zasnovani kot energetsko učinkoviti in bodo ustvarili tudi pozitivno in prijetno delovno okolje. Pri izvedbi sodelujejo v veliki večini izvajalci iz pomurske regije oziroma iz vzhodne Slovenije.