Skoči na vsebino

NOVICA

Začenja se največja turistična borza ITB Berlin

Minister Zdravko Počivalšek se bo skupaj s predstavniki Slovenske turistične organizacije udeležil ene največjih turističnih borz v Evropi ITB Berlin v Nemčiji. Slovenija se letos predstavlja na skoraj 250 m2. Rdeča nit predstavitve sta kulturni turizem, v okviru katerega se predstavlja Lipica, in gastronomija v luči naziva Evropska prestolnica gastronomije 2021.

Obe temi bo Slovenija predstavljala z osveženo kreativno kampanjo "Slovenijo čutim. Na svoj način / I feel Slovenia. My way". Slovenski turizem z novo rešitvijo v ospredje postavlja pristna slovenska doživetja z višjo dodano vrednostjo. Z njimi aktivno vključuje obiskovalca, ki na potovanjih išče edinstvene zgodbe, avtentičnost in nove oblike luksuza. S tem pa predstavlja vizijo Slovenije kot zelene butične destinacije za 5-zvezdična doživetja.

 

Minister Počivalšek se bo udeležil več dogodkov med 5. in 7. marcem, katerih namen je krepiti gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Nemčijo tako na turističnem kot širšem gospodarskem sodelovanju. Nemški turisti ustvarijo največ prenočitev v Sloveniji - 12,8% vseh tujih prenočitev (pred italijanskimi in avstrijskimi). Lani je Slovenijo obiskalo skoraj pol milijona nemških, ki se po številu prihodov uvrščajo na drugo mesto, takoj za italijanskimi gosti. Nemčija je sicer za Slovenijo najpomembnejša zunanjetrgovinska partnerica, s katero je Slovenija lani ustvarila 1 milijardo evrov trgovinskega presežka.

 

Vabljeni, da obiščete razstavni prostor Slovenije v hali 17, stojnica št. 109 (naslov: Messe Berlin, Messedamm 22, Berlin)

 

Kontakt za medije: Karin Jurman Marn, predstavnica za odnose z javnostmi / E: karin.jurman@gov.si / M: +386 31 783 840