Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Podaljšan rok za prejem idejne zasnove za slovenski paviljon na EXPO 2020 v Dubaju

Ljubljana, 7. februar 2019 – Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je za teden dni podaljšalo rok za prejem idejne zasnove za slovenski paviljon na EXPO 2020 v Dubaju. Ponudbe pričakuje najkasneje do 19. februarja do 12. ure.Ministrstvo ponovno izpostavlja, da postopke za izbor in izvedbo slovenske predstavitve v Dubaju izvaja v skladu z zakonodajo s področja javnih naročil. Obenem sporoča, da je Zbornico za arhitekturo in prostor povabilo, da imenuje dva predstavnika v strokovno komisijo za izbor ideje, vendar je zbornica sodelovanje žal zavrnila.

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je k oblikovanju idejne zasnove povabilo širok krog strokovnjakov ter določilo merila in pogoje, ki zagotavljajo kakovostno predstavitev Slovenije. Ob tem pa poudarja, da mora slediti tudi navodilom organizatorja EXPO v Dubaju, torej tesni časovnici priprav in pogojem izvedbe predstavitve.

 

Ministrstvo se je na nekatere pomisleke Zbornice za arhitekturo in prostor odzvalo konstruktivno. Poleg povabila v strokovno ocenjevalno komisijo je tudi podaljšalo rok za prejem idejne zasnove za paviljon. S tem se je čas, ki ga imajo na voljo potencialni ponudniki idejne zasnove predstavitve, podaljšal na mesec dni. Po prejemu ponudb in izbiri najboljšega ponudnika bo imel izbrani ponudnik, skladno z objavljenim povabilom, še dodatnih 15 dni časa za pripravo končne idejne zasnove. S tem želi ministrstvo zagotoviti dovolj časa za pripravo kakovostnega idejne zasnove predstavitve. Opozarja pa, da bi dodatno podaljševanje časa za pridobitev ponudb nad sedaj določene roke ogrozilo celoten projekt nastopa Slovenije na razstavi v Dubaju. Rok, določen s strani organizatorja EXPO, za dokončanje konstrukcije paviljona v Dubaju je 20. oktober letos.

 

Ministrstvo poudarja, da se je z namenom kakovostne predstavitve Slovenije v Dubaju odločilo za pridobitev ideje in njeno izvedbo v dveh korakih. V prvi fazi želi z javnim povabilom najprej izbrati najboljšo idejno zasnovo. Vrednost prve faze oz. javnega povabila za idejno zasnovo je ocenjena do 20.000 evrov. Ministrstvo je k sodelovanju povabilo vse potencialne ponudnike, torej tako iz arhitekturne, oblikovalske in drugih strok, ki so usposobljene za tovrstne predstavitve.

V drugi fazi – po izboru najboljše idejne zasnove – pa bo ministrstvo z razpisom izbralo izvajalca za postavitev paviljona Slovenije na EXPO 2020.

Dvofazni potek priprav je potreben tudi zaradi zahtev organizatorja EXPO 2020, ki od držav zahteva, da idejne zasnove pred izvedbo pregleda in po potrebi dopolni v skladu s pravili države gostiteljice in kulturo arabskega sveta.

 

 

Javno povabilo k oddaji ponudb.