Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Zbiramo ponudbe za izdelavo idejne zasnove slovenskega paviljona na EXPO 2020

Ljubljana, 23. januarja 2019 – Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo Povabilo k oddaji ponudbe za izdelavo idejne zasnove za slovenski paviljon, s katerim se bo Slovenija predstavljala na svetovni razstavi EXPO, ki bo potekala naslednje leto v Dubaju. 

Slovenija želi s svojim sodelovanjem na EXPO 2020 dodatno poglobiti gospodarsko sodelovanje – tako z zalivskimi državami kot širše – ter hkrati okrepiti prepoznavnosti Slovenije kot zelene turistične destinacije. Na pol leta trajajoči razstavi se bo predvidoma predstavilo 190 držav sveta, organizatorji pa pričakujejo 25 milijonov obiskovalcev.


Povabilo k oddaji ponudb za idejno zasnovo slovenskega paviljona smo objavili na spletni strani ministrstva med javnimi naročili, ponudbe pa je moč oddati do 12. februarja 2019. Ministrstvo bo s tem povabilom izbralo najboljšo idejno zasnovo, na podlagi katere bo v naslednji fazi pripravilo tudi javni razpis za projektiranje in izgradnjo slovenskega paviljona.