Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Otvoritev Centra Banffy v Lendavi

Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo je skupaj z Dejanom Prešičkom,  ministrom  za kulturo svečano odprla prenovljeni Center Banffy v Lendavi s katerim upravlja Zavoda za kulturo madžarske narodne skupnosti.

 

Sredstva za obnovo Centra Banffy s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo so bila dodeljena na podlagi Programa spodbujanja gospodarske osnove madžarske narodne skupnosti  2017-2020, v okviru katerega je za ukrep 2 spodbujanje turističnih dejavnosti in produktov  v obdobju 2017-2020 namenjenih 680.000,00 EUR.

 

Državna sekretarka Eva Štravs Podlogar je poudarila, da so vlaganja v obnovo Centra Banffy velikega pomena, saj s tem poleg spodbujanja kulture prispeva k večji vključenosti madžarske skupnosti v gospodarski in turistični razvoj. Raznolikost, ki se kaže v kulturni in gastronomski dediščini v tem prostoru pomembno prispeva k dodani vrednosti v turizmu.