Skoči na vsebino

NOVICA

Dopolnjena in posodobljena aplikacija ECC-Net: Travel 

Aplikacija Travel pomaga potrošnikom premagati neprijetne situacije, ki se lahko pripetijo na počitnicah – v 25 jezikih in 30 evropskih državah!

 

Nepričakovani dogodki na počitnicah vam lahko hitro pokvarijo razpoloženje. Vozilo, ki ste ga rezervirali po spletu, ni na voljo? Je hotelska soba naenkrat dražja kot je bilo dogovorjeno? Morate zaradi manjše nezgode obiskati zdravnika? Če se vam kaj od tega zgodi v tujini, se lahko situacija zaradi jezikovnih preprek še dodatno zaplete. Poleg tega se potrošniki včasih niti ne zavedajo svojih pravic, ki jih imajo na potovanju. 
           
Mreža evropskih potrošniških centrov (Mreža EPC) je posodobila potovalno aplikacijo, ki potrošniku ne zagotavlja le pravnih informacij, temveč mu tudi pomaga pri uveljavljanju pravic, tako da ponuja nekaj najpomembnejših besedil v jeziku države, v kateri se nahaja. Aplikacija je na voljo v 25 evropskih jezikih in v vseh 28 državah EU, na Norveškem in Islandiji. 
    
Letos je vseh 30 evropskih potrošniških centrov, ki so del Mreže EPC, pripravilo dopolnitve vsebine aplikacije, poleg tega so bile opravljene tudi obsežne tehnične posodobitve. 
    
Aplikacija deluje brez povezave in je na voljo brezplačno pod imenom "ECC-Net: Travel" v trgovinah Google Play in iTunes Store. Oglejte si, kako deluje aplikacija, za dodatne informacije pa nam lahko pišete na epc.mgrt(at)gov.si ali pokličete na 01 400 3729.