Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Natečaj: Evropska nagrada za ženske inovatorke 2019

Ženske so premalo zastopane v smislu ustvarjanja inovativnih podjetij. To je neizkoriščen potencial za Evropo, ki mora optimizirati vse razpoložljive vire, da ostane konkurenčna in najde rešitve za naše družbene izzive.

Evropska komisija ponovno razpisuje natečaj za ženske inovatorke. Podeljena bo denarna nagrada največ štirim ženskim inovatorkam, ki so imele največji vpliv na inovacijski ekosistem s preoblikovanjem idej v nove in napredne izdelke ter storitve v korist evropskih državljanov.

Prijave so odprte do 16. januarja 2019, prijavijo se lahko podjetnice, ki so inovacijo uspešno plasirale na trg. Tri nagrajenke bodo prejele vsaka po 100.000 €, dodatno pa bo 50.000€ prejela ''rastoča inovatorka'', stara 35 let ali manj. 

 

Nagrada priznava vlogo žensk pri uveljavljanju inovacij na trg in nagrajuje izjemne dosežke podjetnic, ki vodijo inovativna podjetja.Gre za denarno nagrado, ki je vsako leto podeljena evropskim ženskam, ki so ustanovile uspešno podjetje in prinesle inovacijo na trg.

 

Več o natečaju in prijavi (v angleščini).