Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Obisk iz Guernseya

Ljubljana, 21. novembra 2018 – Minister Zdravko Počivalšek se je danes sestal z Charlesom Parkinsonom, ministrom za gospodarski razvoj in predsednikom Odbora za ekonomski razvoj v skupščini držav Guernseya.


Spregovorila sta o gospodarskem sodelovanju med Slovenijo in Združenim kraljestvom v luči aktualnih razmer. Minister je poudaril odprtost Slovenije in gospodarsko uspešnost v letu 2017. »Slovenija je politično stabilna in odprta država. Poleg tega je ena najvarnejših držav na svetu, kar je prav tako pomembno za poslovanje. Umeščeni smo v srce Evrope in imamo dostop do 500 milijonov trgov. Slovenijo želimo postaviti na zemljevid kot zeleno referenčno državo v digitalni Evropi. »Zelena, kreativna in pametna« je naš slogan na področju gospodarstva,«  je uvodoma povedal minister Počivalšek. Izpostavil je tudi pomembno vlogo turizma, ki je v letu 2017 podrl vse rekorde. 
»Menim, da imamo velik potencial za nadaljnje sodelovanje na področju storitev, turizma in naložb. Z Zakonom o spodbujanju investicij, s katerim izenačujemo domače in tuje investitorje, so možnosti še veliko večje,« je zaključil Počivalšek. 

 

____________________________________________________________________

 

Guernsey je otok v Rokavskem prelivu, ki velja za posebno območje pod angleško krono. Deluje v okviru parlamentarne predstavniške demokracije v pripadnosti krone, vendar ni del Združenega kraljestva, niti EU. Zgodovinsko je last angleškega, in ne britanskega suverena.