Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

European Blockchain Meetup 2018

Vabimo vas na Evropski blockchain Meetup: Blockchain za Cilje trajnostnega razvoja 2030 OZN, ki bo potekal 19. oktobra ob 11h na sejmu inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future v Celju.

Industrija 4.0 se dogaja zdaj. Prebojni poslovni modeli se širijo in so vedno korak pred tistim, kar trenutno velja za prebojno. Blockchain tehnologija je ena najpomembnejših sil v digitalni transformaciji zasebnega in javnega sektorja ter v gospodarstvu na sploh. Evropska unija je siloviti potencial blockchain tehnologije prepoznala kot tehnologijo, ki lahko pomaga reševati kompleksne socialne in ekonomske probleme. Agenda 2030 za trajnostni razvoj, ki so jo sprejeli Združeni narodi, poudarja vlogo inovativnosti pri podpiranju trajnostnega razvoja.


Blockchain lahko služi kot dober vzvod za združevanje vseh deležnikov, ki so vpleteni v verige vrednosti, in tistih, ki jih regulirajo: proizvajalcev, posrednikov, končnega kupca – ter tudi vlad. 
 

Cilji:
•    Nuditi skupen prostor za učenje, kjer se lahko snovalci politike posvetujejo med sabo in z drugimi pomembnimi deležniki o potencialnih vrstah rabe blockchain tehnologije ter o dosedanjih spoznanjih na področju uporabe blockchain tehnologije.
•    Spodbujati globalna partnerstva z več deležniki za nadaljnji razvoj blockchain tehnologije / tehnologije distribuiranih zapisov za implementacijo in nadzor ciljev trajnostnega razvoja.
•    Prikazati, kako inovativni start-upi in podjetniki razvijajo rešitve, ki temeljijo na blockchain tehnologiji / tehnologiji distribuiranih podatkovnih blokov, za probleme, povezane s cilji trajnostnega razvoja. 


Da bi spodbudili dialog in sodelovanje pri ustvarjanju zakonskega in poslovnega okvira, vas vabimo na EU Blockchain Meetup, kjer se boste srečali s predstavniki ekosistema poslovnega sektorja držav članic EU, podjetij, podpornega okolja in vlad, ki so pripravljene spremeniti miselnost, pristop in zakonodajo, da bi postale prijaznejše do podjetij, ki razvijajo proizvode, temelječe na blockchain tehnologijah. 


Prijavite se lahko do 18. oktobra 2018. Sodelovanje na dogodku je brezplačno, morali pa boste kupiti vstopnico za sejem, ki stane  8,00 EUR. Za več podrobnosti o sejmu  Feel the future obiščite spletno stran www.feelthefuture.si

 

Tukaj lahko prenesete celoten program.