Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Bilateralni sprejem v Kneževini Lihtenštajn

Od 23. do 27. septembra 2018 se je slovenska delegacija, pod vodstvom predstavnikov Združenja slovensko-lihtenštajnskega  prijateljstva, mudila na tridnevnem bilateralnem in delovnem obisku v Kneževini Lihtenštajn. Srečali so se z vrsto ključnih akterjev v Kneževini, ki bodo nadvse pomembni za naše nadaljnje zastavljene cilje.


V osrednji slovenski ekipi, ki je že v nedeljo, 23. septembra 2018, pripotovala v Kneževino Lihtenštajn, je bilo enajst udeležencev. Nastanili so se v lihtenštajnskem smučarskem središču Malbun v Hotel Galina in Haus Alparosa Wohnung Degen. Vse dni obiska je bil prisoten tudi sekretar, gospod Matej Skočir, vodja sektorja internacionalizacije na Ministrstvo za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo RS. V ekipi so bili še Adrijana Kolar, Sašo Jelnikar, Reto Walter Brunhart, Zdravko Perger, Kristjan Brozovič, Irena Linasi Rogač in Aljoša Iskra. Delegacijo je vodil predsednik združenja Silvester Likar. Pozneje sta se pridružila še nemška člana združenja Anna Bereuter in Ralf Wendland, ko smo imeli sklepno srečanje s Slovenci živečimi v Lihtenštajnu.


Velikega pomena za nadaljnjo medsebojno sodelovanje je spoznavanje poslovnih prednosti in vplivnih podjetij in organizacij v FL, ki so jih na tem obisku spoznavali. V ospredju je bila predstavitev tekočih aktivnosti za projekt Slovenski dan v Kneževini Lihtenštajn 2019, ki ga želijo, ob podpori Norveškega finančnega mehanizma, Ministrstva za gospodarstvo in tehnologijo RS, kulturnih ustanov in Uradom RS za Slovence po svetu, izpeljati, kot darilo Slovenije ob 300 letnici moderne kneževine, ki bo v letu 2019.  Za leto 2020 pa Kneževina prijazno ponuja roko našim podjetjem (LIHGA 2020), da se na skupnem paviljonu tudi predstavljajo njihovemu globalno vpetemu trgu. Obojestransko sodelovanje je torej odprto.


Več: http://www.slo-fl.eu/bilateral-reception-in-the-principality-of-liechtenstein/