Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Pričetek ocenjevanja škode v gospodarstvu po neurju z vetrom in dežjem ter poplavami 13. julij 2018

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je na osnovi sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje št. 844-19/2018-7-DGZR z dne 8.8.2018 ter na podlagi Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč (ZOPNN) in Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode zadolženo za pripravo ocene škode po neurju z vetrom in dežjem ter poplavami 13. julija 2018 v gospodarstvu na področju prizadetih občin.  

 

Ocenjevanje neposredne škode v gospodarstvu zaradi neurja z vetrom in dežjem ter poplavami se začne z zbiranjem vlog oškodovancev (gospodarske družbe, samostojni podjetniki, posamezniki, zavodi, zadruge), ki so utrpeli škodo na strojih in opremi, zalogah in izpadu prihodka, v naslednjih prizadetih občinah: Dol pri Ljubljani, Litija, Moravče in Zagorje ob Savi.

 

Skladno s shemo državnih pomoči so izločena podjetja iz sektorjev ribištva in ribogojstva, proizvodnje, predelave in trženja kmetijskih proizvodov in gozdarstva. 

 

Oceno škode morajo oškodovanci poslati na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo do 31. avgusta 2018 na obrazcu, ki je objavljen na spletni strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo www.mgrt.gov.si in zajema naslednje podatke: naziv, matična in davčna številka oškodovanca, ulica, poštna številka, pošta, kraj, občina nastanka nesreče, ocena škode na strojih/opremi, zalogah in izpadu prihodka.

 

Oškodovanci v gospodarstvu dokumentacijo pošljejo na elektronski naslov: poplave2018.mgrt@gov.si ali po navadni pošti na naslov: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Trubarjeva ulica 11, 2000 Maribor (z oznako »Poplave julij 2018«).

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo morebitne nadaljnje ukrepe odprave posledic škode izvajalo le v primeru zagotovitve finančnih sredstev v proračunu Republike Slovenije.

 

Kontaktni osebi na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo sta: Miša Osterc (01 400 31 25) in Petra Fras (01 400 31 30).

 

Celotno obvestilo

Navodila za izpolnjevanje obrazca

Obrazec