Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

SPIRIT Slovenija vabi podjetja, ki jih zanima sodelovanje z avstrijsko trgovsko skupino REWE

Ljubljana, 19. julij 2018 – SPIRIT Slovenija pripravlja predstavitve slovenskih podjetij oziroma izdelkov trgovski skupini REWE v Avstriji - »Dan slovenskih dobaviteljev.« Dogodek bo predvidoma novembra 2018 v Spodnji Avstriji, podjetja pa lahko svoj interes za sodelovanje izrazijo najkasneje do 24. avgusta 2018.
  
REWE Group je ena vodilnih trgovskih in turističnih skupin v Nemčiji, Avstriji in nasploh Evropi, prisotna v 21-ih evropskih državah kot tudi drugod po svetu. Skupina je bila ustanovljena leta 1927 v Kölnu, trenutno ima 15.000 trgovin, v letu 2017 pa je ustvarila 57,8 milijard EUR zunanjega prometa. Skupina združuje različne prepoznavne blagovne znamke, supermarkete, maloprodajne in specializirane trgovine, diskontne prodajalne, turistične agencije, itd. – poleg Rewe so pod njenim okriljem denimo še Merkur, Billa, Bipa, Penny, Aged, nahkauf, Penny Market in druge.

 

Dogodek bo izpeljan v več fazah, in sicer bo v prvi fazi na SPIRIT Slovenija zbran interes ter pripravljen seznam slovenskih proizvajalcev z izdelki iz živilsko predelovalne industrije, izdelkov široke potrošnje, osebne higiene, čistil, ipd.. Na podlagi seznama bodo predstavniki REWE pripravili izbor slovenskih podjetij, ki bi bila potencialno zanimiva kot njihovi dobavitelji. V zaključni fazi bo predvidoma novembra organiziran Dan slovenskih dobaviteljev v skupini REWE v Avstriji, kjer se bodo imela izbrana slovenska podjetja priložnost predstaviti predstavnikom skupine.

 

Za predstavitev na Dnevu slovenskih dobaviteljev v skupini REWE Avstrija so potencialno zanimivi prehrambni izdelki, ostali izdelki široke potrošnje, osebne higiene, čistila, kot tudi drugi izdelki, ki jih je mogoče najti v ponudbi REWE Group. Izdelki morajo imeti na embalaži ustrezne označbe v nemškem jeziku.

 

SPIRIT Slovenija vabi slovenska podjetja, ki proizvajajo zgoraj navedene izdelke in imajo najmanj milijon EUR letnega prometa ter vsaj enega zaposlenega, da posredujejo elektronsko prijavnico najkasneje do 24. avgusta 2018.
 
Kotizacije ni. Stroške organizacije na Dnevu slovenskih dobaviteljev in organizacijo bilateralnih pogovorov krije SPIRIT Slovenija. Stroške prevoza in morebitne hotelske namestitve krijejo udeleženci sami.
 
Več informacij, elektronska prijavnica in vprašalnik so na spletni strani www.spiritslovenia.si in www.izvoznookno.si.
 
Dogodek pripravlja agencija SPIRIT v sodelovanju z Veleposlaništvom RS na Dunaju, Konzulatom RS v Salzburgu in Konzulatom RS v St. Pöltnu.
 
******
 
Več informacij: Lidija Vinkovič, odnosi z javnostmi, T: 01 589 18 75, M: 041 867 975, E: lidija.vinkovic@spiritslovenia.si