Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

[POPRAVEK] Dopolnitev Dogovora za razvoj Podravske in Koroške razvojne regije

Maribor, 20. Julij 2018 - Minister Zdravko Počivalšek je danes podpisal dva dodatka k dogovoru za razvoj Podravske in Koroške regije.

 

Dopolnitev dogovora za razvoj Podravske regije vključuje najpomembnejših 28 regijskih projektov in sektorski projekt v skupni vrednosti 147,1 milijona evrov. Izvedbo bodo omogočila tri ministrstva, ki bodo skupaj prispevala 78,6 milijonov evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Kohezijskega sklada. 
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo sofinanciralo 9 projektov v skupni vrednosti  9,6 milijonov evrov za podporo podjetništvu, Ministrstvo za infrastrukturo bo za 3 projekte za ureditev kolesarskih stez in obvoznice namenilo skupno 27,5 milijonov evrov, Ministrstvo za okolje in prostor pa bo 17 projektom za ureditev odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda, ter za oskrbo prebivalstva s pitno vodo namenilo skupno 41,5 milijonov evrov.


Dopolnitev dogovora za razvoj Koroške regije vključuje najpomembnejših 22 regijskih projektov v skupni vrednosti 31,28 milijona evrov. Izvedbo bodo omogočila tri ministrstva, ki bodo skupaj prispevala 21,07 milijonov evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Kohezijskega sklada. 
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo sofinanciralo 9 projektov v skupni vrednosti  7,26 milijonov evrov za podporo podjetništvu, Ministrstvo za infrastrukturo bo za 8 projektov za ureditev kolesarskih stez in 3. razvojne osi namenilo skupno 8,05 milijona evrov, Ministrstvo za okolje in prostor pa bo 5 projektom za ureditev odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda, ter za oskrbo prebivalstva s pitno vodo namenilo skupno 5,75 milijonov evrov.

 

POPRAVEK: 

Po ponovnem preverjanju vsot po vrstah virov financiranja in po projektih je bila ugotovljena napaka v skupnem seštevku celotne vrednosti projektov in skupni vrednosti virov financiranja kohezijske politike. Pravilna skupna vrednost projektov iz sklenjene dopolnitve dogovora za razvoj Podravke regije znaša 147,1 milijon EUR in ne 145,2 milijona evrov, pravilna skupna vrednost sredstev evropske kohezijske politike pa znaša 78,6 milijona evrov in ne 76,6 milijona evrov. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo sofinanciralo 9 projektov v skupni vrednosti 9,6 milijona evrov in ne 7,7 milijona evrov, kot je bilo sporočeno na novinarski konferenci.
Za napako iskreno opravičujemo in prosimo za razumevanje!