Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Vlada Republike Slovenije je sprejela Predlog uredbe o načinu ugotavljanja pogojev in meril za dodelitev investicijskih spodbud ter pogojev za strateško investicijo

Od danes naprej lahko podjetja zaprosijo za investicijsko spodbudo po novem Zakonu o investicijah. Vlada je namreč sprejela uredbo o načinu ugotavljanja pogojev in meril za dodelitev investicijskih spodbud ter pogojev za strateško investicijo. Uredba služi tudi kot podlaga samoupravnim lokalnim skupnostim, v kolikor želijo prodati nepremičnino po cenah, ki so nižje od tržnih, ter SID banki za dodeljevanje kreditov, garancij ter subvencioniranih obrestnih mer.

 

Investicija je povprečno zaključena v treh letih in novo ustvarjena delovna mesta so zapolnjena  najkasneje v treh letih po zaključku investicije.

 

Zakon o spodbujanju investicij, ki je podlaga za uredbo, ne posega v avtonomijo samoupravnih lokalnih skupnosti, ki so samostojne pri odločanju o tem, ali bodo prodale nepremičnino in po kakšni ceni bodo nepremičnino prodale. Zakon le daje možnost samoupravnim lokalnim skupnostim, da prodajo nepremičnino po ceni, ki je nižja od tržne, pod pogoji in merili, določenimi v predlaganem zakonu in podrobneje opredeljenimi z uredbo. Samoupravne lokalne skupnosti se bodo za prodajo nepremičnine pod tržno ceno odločile zgolj v primeru, če ne bi uspele zagotoviti prodaje nepremičnine po tržni ceni.