Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Poziv k izkazu interesa za Industrijski dan EUMETSAT

ARSO skupaj z EUMETSAT in GZS v sredini novembra 2018 načrtuje organizacijo Industrijskega dneva EUMETSAT. Dogodek bo namenjen izobraževanju slovenskih podjetij za uspešno prijavo na EUMETSAT-ovih razpisih, ponudil pa bo tudi možnost bilateralnega razgovora s predstavniki EUMETSAT-a. Dogodek bo potekal v angleščini in bo brezplačen. Zaradi želje po ciljni pripravi dogodka, GZS na svoji spletni strani vabi k izkazu interesa za sodelovanje.

 

EUMETSAT je medvladna organizacija za uporabo meteoroloških satelitov. Njena osnovna naloga je razvoj, vzdrževanje in uporaba meteoroloških satelitov za spremljanje trenutnega vremena in proučevanje podnebja ter njune spremenljivosti. Z namenom razvoja novih satelitov objavlja razpise, med katere trenutno sodijo druga in tretja generacija meteoroloških geostacionarnih satelitov METEOSAT, prva in druga generacija polarno-orbitalnih satelitov METOP, druga in tretja generacija altimetrskih satelitov Jason ter v sodelovanju z Evropsko komisijo tudi sateliti Sentinel-3, -4, -5, -6 v okviru programa Copernicus. S polnopravnim članstvom Slovenije se je tudi slovenskim podjetjem odprla možnost za prijave na razpise. Več...

 

Foto: EUMETSAT

 

Arhiv ESA