Skoči na vsebino

NOVICA

ESA delavnica na področju Opazovanja Zemlje na MGRT, Ljubljana 11. junija 2018

Vabimo vas na delavnico Opazovanja Zemlje, na kateri bodo predstavniki ESE (Evropske vesoljske agencije) predstavili vsebino programa ter predstavili postopek in pripravo prijav na razpise ESE s tega področja.

Področje Opazovanja Zemlje pokriva celotno verigo od priprave satelitov za opazovanje Zemlje do aplikacij, ki uporabljajo na ta način pridobljene podatke za reševanje vsakdanjih situacij na Zemlji. Področje zajema poleg načrtovanja, izgradnje satelitov ter priprave strojne in programske opreme za njihovo uporabo, tudi IT rešitve za obdelavo velikih podatkov in inovativne ideje na področju uporabe podatkov. Gre za enega najpomembnejših programov ESE, ki vanj vlaga precej sredstev tudi preko razpisov. Ker Slovenija sodeluje v tem programu, imajo slovenska podjetja možnost pridobiti do 1 mio EUR letno preko obstoječih in novih razpisov.

 

Če se ukvarjate s čimerkoli od zgoraj navedenega in si želite delovati tudi v razvojno naravnanem mednarodnem okolju, pa ne veste kako, vas vabimo, da se nam pridružite na delavnici, ki se bo odvijala v veliki sejni sobi v 2. nadstropju MGRT, v ponedeljek, 11. junija 2018. Vstop je prost, potrebna je predhodna prijava na e-naslov mirjam.zdovc(at)gov.si. Ob prijavi navedite, če se želite udeležiti tudi bilateralnega sestanka s predstavnikom ESE (smiselno za vse s konkretnimi vprašanji in že opredeljenimi idejami za prjavo na razpis). Termini bilateralnih sestankov bodo sporočeni po zaprtju prijav. Prijave so možne do 31. maja 2018, dogodek bo potekal v angleščini.

 

Preliminarni dnevni red dogodka:

8.15 – 8.45       Registracija

8.45 – 9.00       Uvodni pozdrav

9.00 – 10.00     Predstavitev programa Opazovanje Zemlje z vidika možnosti sodelovanja

10.00 – 10.15   Odmor

10.15 – 11.30   Priprava vlog za EO razpis

11.30 – 12.15   Predstavitev ostalih možnosti sodelovanja z ESO (phi lab, vesoljski dnevi, mehanizem podpore MSP…)

12.15 – 13.30   Odmor

13.30 – 16.30   Bilateralni sestanki s predstavniki ESE

 

Arhiv novic ESA