Skoči na vsebino

NOVICA

Predstavitev sporazuma CETA in poslovnih priložnosti, ki jih le ta prinaša slovenskim podjetjem

V okviru aktivnosti na področju začasne uporabe trgovinskega sporazuma CETA vas Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, skupaj s SPIRIT Slovenija, s Finančno upravo Republike Slovenije, s Predstavništvom evropske komisije v Sloveniji in z Evropsko komisijo, vljudno vabimo na dogodek, kjer bomo javnosti predstavili sporazum CETA in poslovne priložnosti za slovenska podjetja, ki izhajajo iz začasne uporabe tega sporazuma.

 

Dogodek bo potekal 10. maja 2018 v City hotelu v Ljubljani

 

Program in možnost prijave tukaj.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

CETA je bilateralni trgovinski sporazum med Evropsko unijo in Kanado. Sporazuma je namenjen odpravi ovir (predvsem trgovinskih), ki omejujejo izboljšanje trgovine in investicij med partnericama. Sporazum naj bi imel pozitiven vpliv na gospodarsko rast tako v EU kot v Kanadi. Celovit gospodarski in trgovinski sporazum (CETA) in Sporazum o strateškem partnerstvu (SPA), ki naznanjata začetek novega, bolj aktivnega poglavja v odnosih med EU in Kanado, sta bila podpisana na srečanju na vrhu EU-Kanada dne 30. oktobra 2016. Kanadski parlament je sporazum CETA ratificiral 11.5.2017, Evropski parlament pa15.2.2017. Začetek celovitega izvajanja sporazuma CETA pa je vezan na zaključek ratifikacijskih postopkov v državah članicah. Doslej so ga ratificirale Latvija (9/3/2017), Danska (1/6/2017), Malta (26/7/2017), Češka (13/9/2017).
 

Sporazum CETA v slovenščini.