Skoči na vsebino

NOVICA

Podpis pogodbe o financiranju in izvajanju ukrepa finančnega inženiringa za spodbujanje tehnološko-razvojnih projektov s SID banko

V petek, 13. aprila 2018, ob 13. uri bodo minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter predsednik uprave SID banke mag. Sibil Svilan in član uprave Goran Katušin podpisali pogodbo o financiranju in izvajanju ukrepa finančnega inženiringa za spodbujanje tehnološko-razvojnih projektov. Podpis pogodbe bo potekal na sedežu MGRT na Kotnikovi ulici 5 v Ljubljani (v sejni sobi v pritličju).
    
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SID - Slovenska izvozna in razvojna banka sta, spodbujena z odličnimi pozitivnimi učinki ukrepa finančnega inženiringa, ki se je iztekel konec leta 2016, oblikovala nov ukrep finančnega inženiringa za financiranje tehnološko-razvojnih projektov slovenskih podjetij. Podoben ukrep, ki je bil uveden v letu 2011, je omogočil preko 300 milijonov evrov dodatne prodaje, okoli 110 milijonov evrov dodatnega BDP, 101 milijon evrov dodatnega izvoza ter 735 novih delovnih mest. 

 

Tudi novi ukrep bo vzpostavljen v obliki posojilnega sklada pri SID banki, s ciljem olajšati in poceniti gospodarstvu dolgoročno financiranje tehnološkega razvoja, raziskav in inovacij. 

 

Vljudno vabljeni!