Skoči na vsebino

NOVICA

Ministri Počivalšek, Majcen in Ćorić o prihodnosti Vonarskega jezera

Na pobudo ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in ministrice za okolje in prostor Irene Majcen bo v četrtek v Rogaški Slatini potekal sestanek s hrvaškim ministrom za zaščito okolja in energetiko dr. Tomislavom Ćorićem, in sicer z namenom dogovora o nadaljnjih aktivnostih za ponovno ojezeritev območja Vonarskega jezera v Obsotelju, ki se nahaja na območju Republike Slovenije in Republike Hrvaške. 

 

»Srečanje ministrov sem napovedal že konec lanskega leta ob podpisu Dogovora za razvoj Savinjske regije, v okviru katerega je bil tudi projekt Vonarje, 1. faza, ki je prvi korak k revitalizaciji Vonarskega jezera z neizmernim turističnim potencialom. Takrat potrjen projekt je vključeval nadgradnjo pregrade Vonarje in je v pristojnosti Direkcije RS za vode in Hrvatske vode,« pove minister Zdravko Počivalšek in doda: »Revitalizirano Vonarsko jezero bo poleg dveh slovenskih občin, Rogaške Slatine in Podčetrtka, povezovalo še hrvaški občini Hum na Sutli in Zagorska Sela in bo kot takšno predstavljalo velik turističen potencial za obe državi. Verjamem, da je to tudi razlog, da pri obnovi pregrade s Hrvatskimi vodami ni bilo nikakršnih težav in bomo s sosedi sklenili dogovor tudi v primeru čiščenja in drugih aktivnosti,« je pred sestankom optimističen minister Zdravko Počivalšek. 

 

Ministri se bodo tako sestali ta četrtek, 12. aprila 2018, ko si bodo ob 16:30 ogledali območje projekta »Ponovna ojezeritev Vonarskega jezera«. Vljudno vabimo, da se nam na ogledu območja ob 16:30 pridružite tudi predstavniki medijev za fototermin. Ogled in fototermin bosta potekala na naslovu Vonarje 3, 3253 Pristava pri Mestinju, Slovenija (46°10'13.3"N 15°36'45.1"E).

 

Po ogledu bo sledil sestanek ministrov v Grand hotel Rogaška Slatina. Medije nato ponovno vabimo v družbo ministrov ob 17:45, ko bo v Grand hotelu Rogaška Slatina, Zdraviliški trg 12, 3250 Rogaška Slatina, izjava za medije, kjer bodo ministri povzeli medsebojni dogovor in predstavili nadaljnje korake v okviru omenjenega projekta. Medijem bodo na voljo za izjave tudi pristojni župani.