Skoči na vsebino

NOVICA

Gospodarsko arhitekturni forum in poslovni sestanki za slovenska lesno-predelovalna podjetja

Lesena gradnja v povezavi z inovativnimi turistično-poslovnimi idejami bi lahko predstavljala pomemben razvojno-ekonomski premik  z visoko dodano vrednostjo v Sloveniji in regiji.
Les se kot naraven gradbeni element ponuja kot privlačen in funkcionalen material. Omogoča hitro in preprosto gradnjo, povečuje kakovost bivanja in zmanjšuje obremenitve na naravne vire. Lesena turistična arhitektura izkorišča posebnosti in značilnosti posameznega kraja, z njimi ne tekmuje, temveč jih poudarja; je zdrava, topla in privlačna arhitektura, ki je usmerjena v prihodnost.


Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo in Javna agencija SPIRIT Slovenija  v sodelovanju z Zavodom Big, Društvom lesarjev Slovenije in drugimi partnerji 12. aprila vabita predstavnike podjetij in zainteresirano javnost na Gospodarsko arhitekturni forum na temo Turizem in les za novi svet. 


O možnostih uporabe lesa v turizmu bodo na predavanjih svoje izkušnje na primerih dobre prakse predstavili ugledni  arhitekti iz Nizozemske, Italije, Francije in Portugalske,  avtorji odmevnih projektov lesene turistične arhitekture.

 
Poslovni sestanki z uveljavljenimi arhitekturnimi studii so odlična priložnost za slovenska lesarska podjetja, ki svoj prodor na tuje trge vzpostavljajo s pomočjo arhitektov.

 

PROGRAM:
13.30-14.00 Registracija udeležencev
14.00-14.15 Pozdravni nagovor  / Jože Prikeržnik, generalni direktor Direktorata za lesarstvo 
14.15-16.00 Predavanja tujih arhitektov
16.00-18.00 Individualni poslovni sestanki izbranih slovenskih lesarskih podjetij s tujimi arhitekti

 

Število udeležencev je omejeno, zato je obvezna prehodna rezervacija Zavodu Big, telefon: 041 669 119.

 

Vljudno vabljeni!