Skoči na vsebino

NOVICA

Vabilo na Gospodarsko arhitekturni forum: Turizem in les za novi svet in poslovni sestanki za slovenska lesno-predelovalna podjetja

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo in Javna agencija SPIRIT Slovenija  v sodelovanju z Zavodom Big, Društvom lesarjev Slovenije in drugimi partnerji dne, 12. aprila 2018, vabita predstavnike podjetij in zainteresirano javnost na Gospodarsko arhitekturni forum na temo Turizem in les za novi svet. Forum bo potekal v Mestu oblikovanja na Dunajski cesti 123 v Ljubljani.

 

O možnostih uporabe lesa v turizmu bodo na predavanjih svoje izkušnje na primerih dobre prakse predstavili ugledni  arhitekti iz Nizozemske, Italije, Francije in Portugalske, avtorji odmevnih projektov lesene turistične arhitekture. 

 

Lesena gradnja v povezavi z inovativnimi turistično-poslovnimi idejami bi lahko predstavljala pomemben razvojno-ekonomski premik  z visoko dodano vrednostjo v Sloveniji in regiji.
Les se kot naraven gradbeni element ponuja kot privlačen in funkcionalen material. Omogoča hitro in preprosto gradnjo, povečuje kakovost bivanja in zmanjšuje obremenitve na naravne vire. Lesena turistična arhitektura izkorišča posebnosti in značilnosti posameznega kraja, z njimi ne tekmuje, temveč jih poudarja; je zdrava, topla in privlačna arhitektura, ki je usmerjena v prihodnost.

 

PROGRAM:
13.30-14.00 Registracija udeležencev
14.00-14.15 Pozdravni nagovor  / Jože Prikeržnik, generalni direktor Direktorata za lesarstvo
14.15-16.00 Predavanja tujih arhitektov
16.00-18.00 Individualni poslovni sestanki izbranih slovenskih lesarskih podjetij s tujimi arhitekti

 

Poslovni sestanki z uveljavljenimi arhitekturnimi studii so odlična priložnost za slovenska lesarska podjetja, ki svoj prodor na tuje trge vzpostavljajo s pomočjo arhitektov.

 

Število udeležencev je omejeno, zato je predhodna rezervacija potrebna na:
Zavodu Big, telefon: 041 669119

 

Vljudno vabljeni!