Skoči na vsebino

NOVICA

Svečana otvoritev slovenskega turistično – informacijskega centra v Pragi

Dne 27.3. se je v centru Prage svečano otvoril slovenski Turistično informacijski center. Nedvomno gre za veliko pridobitev, ki bo pomembno prispevala k večji prepoznavnosti Slovenije kot zelene, aktivne, zdrave, butične destinacije za 5* doživetja na češkem trgu.

 

Svečane otvoritve se je udeležilo preko 50 poslovnih partnerjev, novinarjev in ostalih podpornikov projekta. Dogodek je uradno otvoril glavni promotor slovenskega turizma na Češkem in tudi glavni pobudnik celotnega projekta g. Michal Kura, veleposlanik RS na Češkem, g. Leon Marc, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ga. Eva Štravs Podlogar in Metka Pirc iz Slovenske turistične organizacije.


Med zunanjetrgovinskimi partnerji Slovenije se je Češka za leto 2017 uvrstila na 9. mesto, blagovna menjava med državama namreč znaša 1,4 mlrd EUR, ker je 17% več kot v letu 2016. Tudi češki gostje se uvršajo visoko, v letu 2017 so zasedli 10. mesto, s skoraj 262.000 prenočitvami (22% več kot v letu 2016). Čehi vsekakor predstavljajo velik potencial, saj iščejo predvsem aktivna doživetja v neokrnjeni naravi, ki pa jih Slovenija ponuja v izobilju.