Skoči na vsebino

NOVICA

Gostujoče predavanje državne sekretarke Eve Štravs Podlogar študentom Ekonomske fakultete

Državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar se je v torek, 13. marca 2018, z veseljem odzvala na povabilo in predavala študentom Ekonomske fakultete na temo turistične politike in strategije trajnostne rasti slovenskega turizma. Predavanj je potekalo v okviru predmeta Tourism Policy v angleškem jeziku.

 

Državna sekretarka Eva Štravs Podlogar je ob tem povedala: »Vesela sem, da lahko mladi generaciji predstavim zastavljene politike in strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma, saj je ta strategija prva, ki ni zgolj posnetek stanja na terenu, popis vsega obstoječega, temveč jasno določa prioritete. Cilj, ki smo si ga zastavili, je ambiciozen, ki ga bomo dosegli, če bomo vsi deležniki delali enotno z istim ciljem.«

 

Študentom je državna sekretarka med drugim predavala o Sloveniji, ki jo turistom predstavljamo kot zeleno, aktivno in zdravo destinacijo v osrčju Evrope: »Bogata biodiverziteta, številni termalni vrelci in zdravilišča, čista pitna voda v nedotaknjeni naravi ter številni turistični biseri še dodatno bogatijo našo butično turistično ponudbo.« Povedala je, da Strategija za obdobje 2017-2021 temelji na dosedanjih spoznanjih in razvojnih posebnostih slovenskega turizma, na razvijanju naših konkurenčnih prednosti ter spodbujanju sistemskih rešitev na tem področju. Kot ključno je izpostavila učinkovito povezovanje nacionalnih, lokalno-regionalnih in podjetniških interesov na področju razvoja turizma. »Turizma nihče ne more delati sam,« je poudarila.

 

»Razvoj slovenskega turizma temelji na trajnosti, ki je temelj, na katerem gradimo in od katerega ne odstopamo. Nadaljevali bomo z vsemi aktivnostmi na tem področju, na čelu z Zeleno shemo slovenskega turizma,« je naglasila državna sekretarka. Poudarila je tudi pomen razvijanja turistične ponudbe skozi celotno leto ter razpršitev le-te iz najbolj popularnih turističnih središč v njihovo okolico. »Ko gre za slovenski turizem, smo prav vsi državljani gostitelji in promotorji. Na vseh nas je torej, da Slovenijo promoviramo kot privlačno globalno zeleno butično destinacijo za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja, mir in osebne koristi in mu to tudi omogočimo, ko našo državo obišče,« je še povedala državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar.