Skoči na vsebino

NOVICA

OECD ministrska konferenca za mala in srednja podjetja v Mexico Cityju

Državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar se bo 22. in 23. februarja 2018, udeležila ministrskega srečanja na temo »Strengthening SMEs and entrepreneurship for productivity and inclusive growth”, ki bo   potekalo v Mexico Cityju.

 

Državna sekretarka bo prevzela vlogo enega vodilnih predavateljev na vzporednem zasedanju »Razvijanje podjetniških kompetenc« v okviru prvega plenarnega zasedanja »Omogočanje MSP, da rastejo in se razvijajo«

Ministrsko srečanje glede MSP bo ministrom in delegacijam iz držav OECD in gospodarstev v vzponu ponudila priložnost, da razpravljajo o trendih v politikah MSP in kako spodbuditi MSP, da postanejo motor vključujoče rasti. Na ministrskem srečanju bo potekala razprava o dobrih praksah posameznih držav in kako okrepiti MSP in podjetništvo za produktivnost in vključujočo rast.

 

Razprave bodo organizirane po treh glavnih temah:
1) omogočanje rasti malih in srednje velikih podjetij (MSP),
2) izboljšanje dostopa MSP do raznolikih finančnih instrumentov;
3) spodbujanje večje udeležbe MSP v globalno integriranem gospodarstvu.
Na vsaki od treh tem se bo razpravljalo tudi o priložnostih in izzivih digitalizacije za MSP.
Hkrati bo ob konferenci 22. februarja potekal stranski dogodek, na katerem bodo sodelovali ministri, snovalci politike za podjetništvo, podjetniki in finančne institucije.

 

»Na ministrskem srečanju bomo izpostavili pomen MSP in posebej inovativnih zagonskih oziroma startup podjetij, ki so izjemnega pomena za razvoj slovenskega gospodarstva. Vlada RS se je v letu 2017 seznanila z ovirami, s katerimi se inovativna startup podjetja srečujejo in izvaja aktivnosti za izboljšanje poslovnega okolja. Predstavili bomo aktivnosti slovenske vlade na tem področju. Posebej pa bomo v okviru prvega plenarnega zasedanja predstavili pomen podjetniških kompetenc za rast in razvoj MSP in posebej inovativnih startup podjetij«, je ob odhodu povedala državna sekretarka Eva Štravs Podlogar.