Skoči na vsebino

NOVICA

Novinarska konferenca ministra Počivalška v Mariboru

Vabimo na vas na novinarsko konferenco, ki bo v torek, 20. februarja, ob 11. uri. Na njej bo minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek s sodelavci predstavil napredek ministrstva pri črpanju razvojnih kohezijskih sredstev ter predvidene razpise ministrstva v letu 2018.

 

V letu 2018 se bodo namreč upravičenci lahko prijavili na novih 29 razpisov ministrstva in se potegovali za 265 milijonov evrov. Letos bo tudi drugo odpiranje v okviru Javnega razpisa za raziskave, razvoj in inovacije, v okviru katerega smo ravnokar dodelili več kot 28 milijonov evrov, v okviru drugega odpiranja, ki bo maja 2018, pa bomo dodelili novih 30 milijonov evrov sredstev.

 

Dotaknili se bomo tudi analize podpore podjetij v domači in tuji lasti v lanskem letu, saj ugotavljamo, da je med vsemi prejemniki subvencij kar 96 % podjetij, ki so pretežno v slovenski lasti, le 4 % podjetij, ki so prejela subvencije, pa je pretežno v tuji lasti.


Novinarska konferenca bo v mariborskih prostorih Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, na Trubarjevi 11, v Mariboru. Vljudno vabljeni in vas prosimo za potrditev udeležbe.