Skoči na vsebino

NOVICA

Gourmet Cup Ljubljana

Državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ga. Eva Štravs Podlogar se je danes, 29. 1. 2018, udeležila dogodka Gourmet Cup Ljubljana, kjer je sodelovala tudi na okrogli mizi Potenciali Slovenije kot kulinarične destinacije.

 

Gourmet Cup Ljubljana 2018, dogodek visoke kulinarike gosti številne domače in mednarodne goste, govorce in priznane kuharske virtuoze ter obiskovalcem nudi mnoga kreativna kulinarična doživetja. Dogodek so včeraj na Krvavcu otvorili kar trije TOP Chefi, Bine Volčič, Karim Merdjadi in Luka Jezeršek.

 

»Kulinarični potencial Slovenije, gastro turizma, je ogromen! Dovolite mi, da na tem mestu ponovno poudarim, da smo v Sloveniji zelo ponosni na to, da je bila naša vrhunska kuharska mojstrica Ana Roš proglašena za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu. S svojo toplino in komunikativnostjo je tudi ena najboljših ambasadork slovenskega gostinstva in turizma. Pomembno je, da ni osamljena, saj imamo v Sloveniji ekipo izjemno dobrih in prepoznavnih kulinaričnih mojstrov. Želim poudariti, da je gostinstvo izjemno pomemben segment slovenskega turizma, ki zaposluje skoraj 34.000 oseb. V zadnjem času se pojavljajo pozivi po deficitarnosti kadrov v gostinstvu ter posledično o izčrpanosti zaposlenih. V reševanje te problematike se naše ministrstvo aktivno vključuje. Prav tako spodbujamo in pospešeno delamo na prepoznavnosti Slovenije kot gastronomske destinacije, ki je pomemben del naše kulturne dediščine«, je povedala državna sekretarka Eva Štravs Podlogar.