Skoči na vsebino

NOVICA

Medijski dogodki v tem tednu

Predstavnike medijev obveščamo o aktivnostih Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki bi vas v tem tednu utegnile zanimati.


TOREK

Danes, v torek, se bosta minister Zdravko Počivalšek in državna sekretarka Eva Štravs Podlogar v Mali Nedelji ob 15. uri udeležila otvoritve glamping naselja Sončna dolina Bioterme.


SREDA

Jutri, v sredo, bo med 11. in 12. uro v Hotelu Lev minister Zdravko Počivalšek sodeloval na posvetu Deloitte na temo: "Strategija slovenskega turizma - Sizifovo delo ali eden od adutov našega gospodarstva?"


Prav tako jutri, se bo ob 11. uri državna sekretarka Eva Štravs Podlogar udeležila posveta Zakonodajne pristojnosti občin na področju spodbujanja razvoja gospodarstva (pogledi institucij), ki bo potekal v Kongresnem centru MONS.


Ob 13:30 pa se bo v Nordijskem centru Planica slovenska delagacija, z ministrom Zdravkom Počivalškom na čelu, sestala s hrvaško delegacijo, ki jo vodi minister za turizem Gari Capelli. Na vrhu letalnice bosta imela ministra tudi bilateralno srečanje. Po vodenem ogledu Nordijskega centra Planica bo tudi izjava za medije, in sicer predvidoma 16:35 v osrednjem prostoru Nordijskega centra Planica.


ČETRTEK

V četrtek vas ob 9. uri vljudno vabimo na skupno novinarsko konferenco Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Generalne policijske uprave, AJPES-a in SURS-a na temo e-poročanja v turizmu oz. poenostavitev poročanja kot enega od ukrepov odprave administrativnih ovir. Novinarska konferenca bo v prostorih ministrstva, na Kotnikovi 5, v pritličju.


Prav tako v četrtek bo minister Zdravko Počivalšek podpisal zadnji dogovor za razvoj regij v okviru 1. povabila, tokrat s Savinjsko regijo. Podpis in novinarska konferenca bosta v Aninem dvoru, v Rogaški Slatini, ob 15. uri.


PETEK

V petek bo Eva Štravs Podlogar ob 10. uri nagovorila udeležence konference SRIPI naša skupna razvojna priložnost Best Western Premier Hotel Slon v Ljubljani.


Vabljeni na omenjene dogodke. Za več informacij smo vam na razpolago na soj.mgrt(at)gov.si.