Skoči na vsebino

NOVICA

Svetovni dan potrošnikov - Dan odprtih vrat EPC Slovenija in MGRT

Evropski potrošniški center Slovenija, v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, na Svetovni dan potrošnikov, 15. marca 2017, vabi na Kongresni trg v Ljubljani na Dan odprtih vrat.

Predstavniki ministrstva, EPC Slovenija, Tržnega inšpektorata Republike Slovenije, centra SOLVIT ter Informacijskega središča Evropskega parlamenta in Evropske komisije v Sloveniji - Hiša EU bodo v, zdaj že tradicionalni pisarni, starodobnem avtobusu, na voljo za informiranje in svetovanje o potrošniških pravicah ter za informacije o evropskih institucijah in možnostih državljanov v EU.

Strokovnjaki ministrstva bodo na letošnjem dogodku predstavili novosti Zakona o potrošniških kreditih, ki se je začel uporabljati 3. marca 2017, in se nanašajo predvsem na področje kreditnih pogodb za nakup nepremičnin. EPC Slovenija pa je za ta dogodek pripravil brošuro, v kateri predstavlja različne postopke, ki jih imajo potrošniki na voljo pri reševanju pritožb in sporov z domačimi in tujimi ponudniki blaga in storitev.

Osrednji namen dneva odrtih vrat je obiskovalcem ponuditi čim več koristnih informacij in nasvetov v zvezi z njihovimi pravicami in možnostmi, ki jih imajo kot potrošniki in državljani EU, ter jih seznaniti s pomembnimi spremembami na področju potrošniškega kreditiranja. Zaradi slednjega smo na dogodek povabili tudi Zvezo potrošnikov Slovenije, ki je v okviru javne službe »Obveščanja in izobraževanja potrošnikov« pripravila brošuro »Kako varno in informirano do ugodnega kredita?«, ter predstavnike Banke Slovenije, ki ima pomembne zakonske pristojnosti na področju nadzora nad dajalci kreditov in kreditnimi posredniki (prisotnost obeh še ni potrjena).

Dan odprtih vrat po potekal 15. marca 2017 med 9.00 in 18.00 uro na Kongresnem trgu v Ljubljani.