Skoči na vsebino

NOVICA

Poziv za sodelovanje slovenskih MSP v programu E!nnoVest

Mednarodna EUREKA mreža je oblikovala program E!nnoVest, katerega cilj je izboljšanje zavedanja MSPjev o investicijski ponudbi, njihove kvalitete in stopnje njihove investicijske pripravljenosti in po drugi strani promocija MSPjev mednarodnim investitorjem.

Program je bil oblikovan kot odziv na ugotovitev, kateri so izzivi s katerimi se na področju zasebnega investiranja srečujejo MSPji in investitorji. Inovativna mala in srednje velika podjetja se srečujejo z dvema glavnima izzivoma, ki sta:
-    dostop do kapitala in
-    možnosti izvajanja poslov pomembnejšega preoblikovanja podjetij za poslovanje z večjimi korporacijami.

Po drugi strani pa se potencialni investitorji srečujejo z nezadostno kvaliteto povpraševanja po virih financiranja (slaba investicijska pripravljenost MSPjev).
Program ima tri osnovne cilje:
1.    izobraževati MSPje, kako naj izboljšajo svojo stopnjo investicijske pripravljenosti,
2.    spodbujati povezovanje investicijsko pripravljenih MSPjev in mednarodno aktivnih investitorjev,
3.    povečati privatna vlaganja v EUREKA MSPje (EUREKA MSP je malo in srednje podjetje, ki je v zadnjih petih letih uspešno zaključilo izvajanje EUREKA ali Eurostars projekta)

S plačilom prispevka v program je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo omogočilo vključitev tudi drugih, ne le EUREKA MSPjev v celoten proces. Sodelovanje je za podjetja brezplačno. V primeru udeležbe na akademijah pa stroške morebitnih potovanj podjetja krijejo sama.

Prvi predstavitveni spletni seminar (webinar) bo potekal že 10. februarja 2017 ob 15.00 uri. Registracija je mogoča preko spletne strani Eureka invest.Vsa zainteresirana podjetja so vabljena, da si vsebino programa in predviden proces ogledajo na spletni strani programahttp://eurekainnovest.eu. Za vse informacije se lahko obrnete tudi na nacionalno koordinatorko za EUREKA program in E!nnoVest program Urško Zupin, na urska.zupin@gov.si ali po telefonu na 01 400 33 36.

Vljudno vabljeni k udeležbi!