Skoči na vsebino

NOVICA

21. posvet slovenske diplomacije

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je v sredo, 4. januarja 2017, udeležil 21. posveta slovenske diplomacije na Brdu pri Kranju. V pogovoru s slovenskimi veleposlaniki se je dotaknil predvsem digitalizacije gospodarstva in načrtov glede internacionalizacije v letu 2017.

Uvodoma se je minister Počivalšek zahvalil vsem veleposlanikom in veleposlanicam, ki so sodelovali pri organizaciji obiskov gospodarskih delegacij v tujini v lanskem letu. Minister je prepričan, da so bili zelo uspešni in upa, da bo sodelovanje odpiralo vrata slovenskemu gospodarstvu v drugih državah tudi v letošnjem letu.


Glede digitalizacije gospodarstva, ki je bila glavna tema posveta, je minister dejal: »Slovenija mora v celoti izkoristiti razvojne možnosti digitalizacije, da postane konkurenčnejša in privlačnejša za naložbe, tako tuje kot domače. Slovenija želi slediti in soustvarjati nove trende razvoja gospodarstva.« Pojasnil je še, da želimo skladno z novimi gospodarskimi trendi razviti blagovno znamko Slovenije na področju gospodarstva s pozicijskim sloganom »Green. Creative. Smart«, podobno kot za turizem, kjer je pozicijski slogan »Green. Active. Healthy«.