Skoči na vsebino

NOVICA

Zaključek obiska v Iranu

Teheran, 23. november 2016: Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek zaključuje obisk v Iranu. Danes dopoldan si je skupaj s predsednikom Borutom Pahorjem in ministrom za zunanje zadeve Karlom Erjavcem ogledal Islamsko posvetovalno skupščino Islamske republike Iran in se srečal z njenim predsednikom dr. Larijanijem. Udeležil se je tudi otvoritve Veleposlaništva RS v Teheranu.

Popoldan je bil namenjen bilateralnim srečanjem z iranskimi ministri. Minister Počivalšek se je srečal z namestnikom ministra za nafto in plin gospodom Zamanio in namestnikom ministra za ceste in urbani razvoj gospodom Kashanom.

 

Minister Počivalšek je v izjavi za medije obisk sklenil z naslednjimi besedami: “To je letos že moj drugi obisk v Iranu in že drugič nas spremlja velika gospodarska delegacija. Ob prvem obisku smo odprli skupno pisarno štirih slovenskih podjetij, ki poslujejo v Iranu, tokrat pa je bil s ponovnim odprtjem veleposlaništva storjen še večji korak naprej. Ta korak vsekakor predstavlja odlično osnovo za povečanje gospodarskega sodelovanja.”

 

“Prizadevati si moramo, da bi na področju gospodarskega sodelovanja med državama ponovno dosegli obseg iz leta 2011 in po tokratnem obisku sem glede tega zelo optimističen,” je še dodal minister Počivalšek.