Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Zaključek UNIDO-projekta predaje ekoremediacijksega polja lokalni skupnosti Mojkovac, Črna gora

V Mojkovcu v Črni gori je 8. septembra 2016 potekala slovesnost ob zaključku UNIDO projekta "Ekološko čiščenja jezera Mojkovac, Črna Gora", ki ga je v celoti financirala Republika Slovenija. Projekt je izvajalo slovensko podjetje "Limnos, d. o. o." pod vodstvom UNIDO. To je prvo tako ekoremediacijsko polje na področju Zahodnega Balkana, ki ga je naredilo slovensko podjetje s svojim znanjem in tehnologijo, na kar smo lahko upravičeno ponosni.

Na zaključni slovesnosti so bili navzoči predstavniki Republike Slovenije pod vodstvom generalne direktorice Direktorata za turizem in internacionalizacijo (DTI) na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eve Štravs-Podlogar, veleposlanika Republike Slovenije v Črni gori Mitje Močnika in sodelavca v DTI mag. Janeza Roglja, predstavniki črnogorskih oblasti pod vodstvom ministra za sonaraven razvoj in turizem Črne gore Branimira Gvozdenovića, predstavniki lokalne skupnosti pod vodstvom župana Mojkovca Dejana Medojevića, predstavniki UNIDO pod vodstvom Jaceka Cukrowskega in vodje projekta Christiana Susana, predstavniki podjetja izvajalca projekta  s črnogorskimi podizvajalci in drugi ugledni gostje.
 

Na slovesnosti je bilo poudarjeno izredno zadovoljstvo tako črnogorskih oblasti kot lokalne skupnosti za postavitev rastlinskega prečiščevalnega bazena (z metodo t.i. ekoremediacije). Vsi deležniki so zelo hvalili tako slovensko prostovoljno pomoč kot naše izvajalce za odlično opravljeno delo.

 

O pripravi in izvedbi projekta je bil pripravljen tudi kratek video film, ki je bil predvajan na zaključni slovesnosti.

 

 

Preberite več