Skoči na vsebino

OKOLJSKI ZNAKI

Sofinanciranje uvedbe okoljskih znakov

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (ministrstvo) je v Uradnem listu št. 18/2017 z dne 14.4.2017 objavilo Javni razpis za spodbujanje uvajanja okoljskih znakov v turističnih nastanitvah. Ministrstvo želi s tem javnim razpisom spodbuditi interes za pridobitev katerega koli izmed v razpisu navedenih okoljskih znakov oziroma certifikatov. Razpis je dvoleten, zato je sredstva možno pridobiti do konca leta 2018. Na voljo je skupno 98.000,00 EUR, vsak prijavitelj, ki je s prijavo uspešen, lahko pridobi največ 7.000,00 EUR za uvedbo okoljskega znaka.

 

V letu 2015 smo v Sloveniji vzpostavili Zeleno shemo slovenskega turizma, ki je nacionalni program, certifikacijska shema in hkrati znak za destinacije in ponudnike namestitev. Ponudniki pridobijo znak Slovenia Green Accommodation, k shemi pa lahko pristopijo na podlagi že pridobljenih mednarodno uveljavljenih okoljskih znakov, ki so predmet  javnega razpisa ministrstva.

 

Več o zelenih shemi najdete tukaj:

https://www.slovenia.info/sl/poslovne-strani/zelena-shema-slovenskega-turizma

 

Za vse zainteresirane turistične ponudnike je ministrstvo dne 8.6.2017 organiziralo brezplačno delavnico, na kateri je bila predstavljena vsebina javnega razpisa in vsi okoljski znaki, ki so predmet razpisa.

 

V nadaljevanju objavljamo razpis in razpisno dokumentacijo:

 

- Javni razpis okoljski znaki 2017
- Razpisna dokumentacija okoljski znaki 2017

 

ter predstavitve okoljskih znakov:

 

- Eko Marjetica

- Ecocamping

- Emas

- Bio Hotels - posestvo Trnulja

- Zeleni ključ

- Travellife  - Green Globe

- EU Eco label - priročnik


Za več informacij pišite na irena.milinkovic(at)gov.si.