Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

OKOLJSKI ZNAKI

Sofinanciranje uvedbe okoljskih znakov

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (ministrstvo) je v Uradnem listu št. 18/2017 z dne 14.4.2017 objavilo Javni razpis za spodbujanje uvajanja okoljskih znakov v turističnih nastanitvah. Ministrstvo želi s tem javnim razpisom spodbuditi interes za pridobitev katerega koli izmed v razpisu navedenih okoljskih znakov oziroma certifikatov. Razpis je dvoleten, zato je sredstva možno pridobiti do konca leta 2018. Na voljo je skupno 98.000,00 EUR, vsak prijavitelj, ki je s prijavo uspešen, lahko pridobi največ 7.000,00 EUR za uvedbo okoljskega znaka.

 

V letu 2015 smo v Sloveniji vzpostavili Zeleno shemo slovenskega turizma, ki je nacionalni program, certifikacijska shema in hkrati znak za destinacije in ponudnike namestitev. Ponudniki pridobijo znak Slovenia Green Accommodation, k shemi pa lahko pristopijo na podlagi že pridobljenih mednarodno uveljavljenih okoljskih znakov, ki so predmet  javnega razpisa ministrstva.

 

Več o zelenih shemi najdete tukaj:

https://www.slovenia.info/sl/poslovne-strani/zelena-shema-slovenskega-turizma

 

Za vse zainteresirane turistične ponudnike je ministrstvo dne 8.6.2017 organiziralo brezplačno delavnico, na kateri je bila predstavljena vsebina javnega razpisa in vsi okoljski znaki, ki so predmet razpisa.

 

V nadaljevanju objavljamo razpis in razpisno dokumentacijo:

 

- Javni razpis okoljski znaki 2017
- Razpisna dokumentacija okoljski znaki 2017

 

ter predstavitve okoljskih znakov:

 

- Eko Marjetica

- Ecocamping

- Emas

- Bio Hotels - posestvo Trnulja

- Zeleni ključ

- Travellife  - Green Globe

- EU Eco label - priročnik


Za več informacij pišite na irena.milinkovic(at)gov.si.