Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

EUREKA

 

je mednarodna tehnološka iniciativa, inicirana na pobudo predsednika Mitteranda in Kohla v letu 1985 z namenom narediti gospodarstva EU konkurenčnejše, predvsem pa konkurenčno gospodarstvu ZDA in Japonske ter vzhajajočim industrijskim državam iz JV Aziji, s pospešitvijo sodelovanja med podjetji in raziskovalnimi institucijami.
Vlade držav pristopnic so se obvezale mednarodne iniciative EUREKE podpreti s tem, da podprejo partnerje iz svoje države in delno sofinancirajo delo sekretariata v Bruslju. V programu EUREKA sedaj sodeluje že 39 držav članic, vključno z Evropsko komisijo.
Že od vsega začetka deluje EUREKA v smislu skupnega evropskega raziskovalnega prostora (ERA) in je za razliko od Evropskih okvirnih programov za raziskave in razvoj usmerjena predvsem v tržno realizacijo znanj skozi konkretne inovacijske projekte, ki zagotavljajo konkurenčne tehnologije in izdelke –> njihovo uporabo, sodelovanje, prenos znanja.

 

Uradna spletna stran programa

 

Slovenska nacionalna koordinatorka pobude EUREKA:

Urška Zupin, eureka-eurostars.mgrt(at)gov.si, 01/400 3336

 

Javni razpis EUREKA 2019 - obvestilo potencialnim prijaviteljem:

 

Ministrstvo vse potencalne prijavitelje na javni razpis EUREKA obvešča, da bo javni razpis predvidoma objavljen v maju 2019.

 

Potrjevanje projektov, ki bodo v okviru razpisa v letu 2019 prejeli sofinanciranje, je predvideno v mesecu januarju 2020, kar naj prijavitelji upoštevaju pri določanju začetka izvajanja projekta.

 

Podatki o financiranju EUREKA projektov v drugih državah so dostopni TU.

 

Ministrstvo potencialne prijavitelje obvešča tudi, da pri javnem razpisu niso načrtovane bistvene vsebinske spremembe.

 

Javni razpis iz leta 2018 je dostopen TU.

  

 

Potrjevanje projektov v okviru programa EUREKA

 

INNOWWIDE - NOVO

     

 

ISKANJE PARTNERJEV

DOGODKI

ZANIMIVOSTI