Skoči na vsebino

EUREKA

 

je mednarodna tehnološka iniciativa, inicirana na pobudo predsednika Mitteranda in Kohla v letu 1985 z namenom narediti gospodarstva EU konkurenčnejše, predvsem pa konkurenčno gospodarstvu ZDA in Japonske ter vzhajajočim industrijskim državam iz JV Aziji, s pospešitvijo sodelovanja med podjetji in raziskovalnimi institucijami.
Vlade držav pristopnic so se obvezale mednarodne iniciative EUREKE podpreti s tem, da podprejo partnerje iz svoje države in delno sofinancirajo delo sekretariata v Bruslju. V programu EUREKA sedaj sodeluje že 39 držav članic, vključno z Evropsko komisijo.
Že od vsega začetka deluje EUREKA v smislu skupnega evropskega raziskovalnega prostora (ERA) in je za razliko od Evropskih okvirnih programov za raziskave in razvoj usmerjena predvsem v tržno realizacijo znanj skozi konkretne inovacijske projekte, ki zagotavljajo konkurenčne tehnologije in izdelke –> njihovo uporabo, sodelovanje, prenos znanja.

 

Uradna spletna stran programa

 

Slovenska nacionalna koordinatorka pobude EUREKA:

Urška Zupin, eureka-eurostars.mgrt(at)gov.si, 01/400 3336

 

 

 

 

Potrjevanje projektov v okviru programa EUREKA

 

    

 

 

Javna agencija SPIRIT je dne 22. 7. 2016 objavila Javni razpis EUREKA 2016. Razpis je objavljen na spletni strani agencije SPIRIT http://www.spiritslovenia.si/razpisi/2016-07-22-Javni-razpis-za-dodeljevanje-spodbud-v-okviru-iniciative-EUREKA-2016

 

 

E!nnoVest - NOVO

 

ISKANJE PARTNERJEV

DOGODKI

ZANIMIVOSTI