Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SODELOVANJE Z ESA

 

Novembra 2016 je Slovenija uradno postala pridružena članica Evropske vesoljske agencije (ESA). Članstvo omogoča slovenskim podjetjem in razvojnim ustanovam, da sodelujejo pri razpisih agencije v programih, v katerih Slovenija sodeluje. Trenutno so to področja Opazovanja Zemlje (povezano s programom Copernicus), Splošne tehnologije in Prodex, znanstveni program.

 

 

Ta področja zajemajo tako razvoj inovativnih aplikacij za uporabo množice satelitskih podatkov, programske ali strojne opreme, ki so lahko uporabne v programih in misijah ESA-e. Pomemben segment področja so tudi razvoj novih naprednih materialov ali inovativna uporaba le-teh. Področje vesoljskih tehnologij je zelo obsežno in odprto za vse, ki si želijo sodelovati, ne glede na njihovo velikost. Za sodelovanje je potrebno predvsem znanje in inovativne ideje.

 

 

 

Služba za ESA:

Kontakt za Slovenijo na ESA:

 

 

 

POSLOVANJE Z ESO

 

26.4.2019

PRODEX

Raziskovalno-razvojne organizacije in podjetja so vabljena k sodelovanju na programu PRODEX Evropske vesoljske agencije (ESA). Več...

 

13.12.2016 

Podjetja in raziskovalno-razvojne ustanove so vabljene, da se prijavijo v sistem elektronske pošte z vabili na razpise ("Electronic Mail Inivitation to Tender System" - EMITS). Po prijavi vam bo omogočen dostop do spletnega portala EMITS ter prejemanje e-pošte s tekočimi obvestili o novih razpisih na EMITS.

 

26.4.2017

Za poslovanje z ESA-o se je obvezno prijaviti v "Sistem za ponudbe in prve prijave Evropske vesoljske agencije" (ESA-STAR "ESA System for Tendering and Registration") in prijavo letno posodabljati. Več…

  26.4.2017

  Ministrstvo vabi podjetja in raziskovalno-razvojne ustanove, naj preučijo Povabilo k izkazu zanimanja za sodelovanje z ESA ter nam po lastnem preudarku pošljejo izpolnjen priloženi obrazec za uvrstitev na e-poštni seznamVeč…

   

   

  AKTUALNI DOGODKI NA PODROČJU VESOLJA

   

  od 9. do 13. septembra bo v ESRINU v Italiji potekal drugi Phi-week, en največjih dogodkov na področju uporabe prebojnih tehnologij za opazovanje Zemlje. Več...

   

   

  NEKATERE ODPRTE NAGRADE S PODROČJA VESOLJA

   

   

  Razpis za Pomorsko opazovanje Zemlje – poziva skupine, ki jih to zanima, da pošljejo svoje predloge  v zvezi s premoščanjem storitev za enotno pomorsko okolje, nadzor in zaščito, ki jih omogočajo storitve na podlagi Copernicusa in inovativnega pretoka navzdol pri opazovanju Zemlje. Več…

   

   

   

   

   

   

   

  PRODEX

   

  Program za razvoj znanstvenih poskusov PRODEX ("PROgramme for the Development of scientific EXperiments") kot eden izmed treh programov, ki jih je izbrala Slovenija, ponuja možnost sofinanciranja projektov na področju vesoljskih programov potekajočih ali načrtovanih vesoljskih odprav Evropske vesoljske agencije (ESA).

  Raziskovalno-razvojne organizacije in podjetja, ki jih to zanima, vabimo, da si ogledajo tabelo misij, objavljeno na spletnih straneh agencije ESA in preučijo, na kakšen način bi se lahko vključila in sodelovala na programu PRODEX.

  Objavljamo naslednje pomembne povezave:

  • Smernice za sodelovanje v programu PRODEX – Slovenija ..tu..
  • Prijavni obrazec (v angleščini) ..tu..
  • spletna stran programa PRODEX pri ESA (v angeščini) ..tu..
  • spletna stran "Poslovati s PRODEXom" (v angleščini: "Doing business with PRODEX") ..tu..
  • spletna stran "Izbira in izvajanje dejavnosti PRODEX" (v angleščini: "PRODEX activity selection and implementation") ..tu..
  • tabela z odpravami 2015 – 2025 (v angleščini: "Cosmic vision; Call for proposals; missions selected") ..tu..

   

  Nadaljnje informacije lahko pridobite pri mag. Rajku Saboju (e-naslov: rajko.sabo(at)gov.si ter gp.mgrt(at)gov.si z obveznim pripisom "ESA", pišite na oba e-naslova);  in na telefonski štev. (01) 400-3328.