Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

JAVNE SLUŽBE (KONCESIJE)

Vlada je dne 11.07.2018 podelila koncesijo za javno službo izvajanja primerjalnih ocenjevanj  blaga in storitev Mednarodnemu inštitutu za potrošniške raziskave (MIPOR) in  dne 08.11.2018 koncesijo za javno službo obveščanja in izobraževanja potrošnikov Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS). Javni službi sofinancira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Javna služba obveščanja in izobraževanja potrošnikov obsega izvajanje aktivnosti obveščanja in izobraževanja potrošnikov z namenom večje varnosti potrošnikov, izbire, dostopnosti, kakovosti blaga in storitev, ter informiranje potrošnikov o uveljavljanju njihovih pravic.

 

Področje izvajanja koncesije ZPS je pasti potrošniškega kreditiranja.

 

ZPS je v okviru izvajanja javne službe oblikovala spletno stran: Vem več.

 

Javna služba primerjalnih ocenjevanj blaga in storitev obsega primerjalno ocenjevanje z uporabo metodologije za preizkušanje in ocenjevanje kakovosti izdelkov in storitev, ki zajema analizo posameznih značilnosti blaga in storitev, ki izdelke in storitve uvršča v razrede z različnimi ocenami, ter zagotavljanje informiranja potrošnikov o rezultatih primerjalnega testiranja.

 

Za namene izvajanja javne službe je izvajalec MIPOR uredil posebno spletno stran, kjer se lahko potrošniki seznanite z rezultati izvedenih primerjalnih testov: http://potrosnikovzoom.si/.